Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) ще се изправят един срещу

...
Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Акрапович гони първа победа в елита

Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) ще се изправят един против различен в среща от 21-ия кръг на Първа професионална лига през днешния ден в 12:30 часа на “Лаута ”.

Старши треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович пък си сложи амбициозна задача - класиране за Лига Европа. " Смърфовете " зимуваха на нежеланото десето място, на цели 8 точки от шестия Верея. Домакините обаче първо би трябвало да намерят пътя към успеха, откакто в последните си 6 мача преди почивката не съумяха да запишат триумф на сметката си. Акрапович пък ще има опция през днешния ден най-сетне да запише първа победа отпред на Локо в елита.

Той дебютира на 4 ноември предходната година при 0:1 на „ Герена ". Последваха още две провали - от Лудогорец и ЦСКА, и три следващи равенства - с Витоша Б, Верея и Дунав Русе, преди да пристигна паузата.

По време на подготовката " черно-белите " записаха положителни резултати в контролите и привлякоха забавни играчи.

Всички нови попълнения на пловдивчани бяха картотекирани в точния момент и имат право да играят в Първа лига. Старши треньорът Бруно Акрапович обаче остави едно от тях отвън групата. Левият бек Мустафа Абдулахи не попадна измежду 18-те за семейството на Пирин, написа " Тема Спорт ".

За разлика от него сънародникът му от Нигерия Стивън Езе ще е разполагаем на босненеца. Очаква се той да е титуляр, както и третият нигериец Мустафа Мухамед, който ще е на десния бек. Отляво на ариергарда ще работи Димитър Велковски. Двойка вътрешни халфове се чака да оформят Ванчо Траянов и Умарбаев, а в предни позиции изборът на Акрапович е много по-голям.

Двубоят обаче е доста значим и за гостите, които също не се намират в изключително цветущо състояние и изгубиха последните си две срещи през есента. Те заемат 12-ото място в класирането.

Въпреки това в първия полусезон Пирин разруши Локо в Благоевград с 5:0 в най-силния си мач през сезона и в този момент ще се опита да повтори тази игра.

През зимата обаче от отбора си потегли следващата порция съществени играчи. Най-голямата празнота в тима остави Станислав Костов, който напусна в посока Левски. Друга съществена фигура - вратарят Благой Макенджиев, потегли към Черно море. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР