Локомотив (Пловдив), Черно море и Славия са трите отбора в

...
Локомотив (Пловдив), Черно море и Славия са трите отбора в
Коментари Харесай

Ето кои три отбора в България са използвали най-много играчи от 2015-а насам

Локомотив (Пловдив), Черно море и Славия са трите тима в българската efbet Лига, които са употребявали максимален брой играчи от януари 2015-а година насам, пресмята статистическият център CIES Football Observatory. Футболните учени от Университета в Нюшател са преброили играчите от най-хубавите 87 дивизии в целия свят. От България са тествани 10 тима и липсват настоящите членове на елита Витоша (Бистрица), Царско село, Етър и Арда (Кърджали).

Локомотив (Пловдив) и Черно море (Вн) са употребявали общо 108 футболисти, незабавно след тях е Славия със 106. Следват Левски и ЦСКА с по 102, Ботев (Враца) - 101. Под 100 играчи са превъртели Берое (97), Ботев (Пловдив) - 94, а първенците Лудогорец и Дунав (Русе) имат надлежно 84 и 81.

Както нормално, наклонността в българското състезание е да намира място някъде в средата на общата ранглиста - или се пускат приблизително по 28.77 индивида от тимовете. Най-много играчи е пуснал на терена в този интервал колумбийският отбор Депортиво Пасто със 176 разнообразни играчи, до момента в който на другият полюс е китайският Шанхай СИПГ с едвам 44 индивида.

По няколко обичайни аргументи най-вече разнообразни футболисти и максимален оборот от хора имат клубовете от Южна Америка. 7 от първите 10 тима в тази ранглиста са от този континент, а 14 от първите 20 също са оттова. Причините са разнообразни за бразилските и аржентинските тимове - те се нуждаят от доста играчи, защото вземат участие в доста шампионати: щатски шампионати, национални, купи на щатите и районите, шампионати на континента. В Боливия пък половината от тимовете са аматьорски и постоянно не е ясно кой ще се освободи от работа, с цел да пристигна на мача, което принуждава всеки клуб да картотекира повече от 40 индивида.

Грандовете в Европа общо взето вървят дружно. От началото на 2015-а година Манчестър Cити са употребили 52-а футболисти, Реал (Мадрид) - 54, а Байерн (Мюнхен) е с 59 на терена.

Като шампионати най-вече разнообразни играчи се появяват на терените в Парагвай - приблизително 38.7 индивида, а минимум в Сан Марино - 22.1. В Европа най-вече играчи употребяват в Румъния и Хърватия надлежно 30.5 футболисти на клуб на сезон и Хърватия - 30.2 на клуб на сезон. За България данните са по 28.77, а със сходни данни пред и след нас са шампионатите на Словения и Украйна. Съвсем близки са резултатите от инспекцията за шампионатите на Сърбия, Кипър и Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР