Локомотив (Пд) триумфира за втора поредна година с Купата на

...
Локомотив (Пд) триумфира за втора поредна година с Купата на
Коментари Харесай

Локомотив отново триумфира с Купата на България! Смърфовете разплакаха ЦСКА след драма с дузпи!

Локомотив (Пд) победи за втора поредна година с Купата на България! " Смърфовете " сториха това, откакто завоюваха финалния конфликт против ЦСКА. Битката за оценката бе решена след осъществяването на дузпи с 5:3. Преди това двата отбора изиграха 120 минути, през които не съумяха да си отбележат попадение. При наказателните удари в огромния виновник за " армейците " се трансформира Али Соу. Момчетата на Бруно Акрапович пък бяха безгрешни и по този начин хвърлиха в делириум хилядите свои последователи, подкрепили ги на националния стадион.

Двата отбора не изгубиха никакво време в изследване на противника, а се впуснаха в здрава борба по целия терен. Оживление в " алените " редици имаше в 3-ата минута, когато Али Соу употребява линейната си скорост и дръпна съществено пред последния в защитата на Локомотив - Лукас Масоеро. Аржентинецът въпреки всичко съумя да работи невъзмутимо и с чисти дейности почисти в корнер.
 Снимка 486171
Източник:

Отговорът на символичните посетители не закъсня и в 8-ата минута някакво напрежение имаше и пред вратата на Бусато. Парвиз Умарбаев показва техника на дребен периметър, след което насочи изстрел, който обаче не откри път всред купа от " армейски " бранители.

Впечатление в началните мигове направи, че ЦСКА е тимът избрал по-изчаквателната позиция. Селекцията на Милош Крушчич бе оставила самодейността на своя противник. Всичко това демонстрираше страхотния тактически конфликт сред Милош Крушчич и Бруно Акрапович.
 Снимка 486172
Източник:

ЦСКА се възползва от интервал на уязвимост в халфовата линия на " смърфовете " и пресече няколко значими топки в центъра. При една от тях, Тиаго пусна съвършен извеждащ пас за Евандро, който с десния си крайник не съумя да чукне около намесилия се в точния момент вратар на Локо Мартин Луков.

Диниш Алмейда продължи с неувереното си показване и можеше да сервира сериозен подарък за ЦСКА в 19-ата. Бранителят не реши извеждащо подаване на Рубен Пинто и трябваше момент по-късно да благодари на своя пазач Луков, който отново беше ход пред съперника си и се намеси фундаментално.
 Снимка 486179
Източник:

Гостите от Локомотив имаха искания за дузпа в 35-ата. Анте Аралица опитва да си проправи път сред Занев и Антов, само че вторият съумя да го събори на земята след здрава битка. Това накара звездата на " смърфовете " да се обърне с прочувствено искане към рефера Кабаков. Международният ни съдия обаче даде явен знак играта да продължи.

180 секунди преди почивката, ЦСКА имаше доста добра опция да поведе във финала. Греъм Кери центрира чудесно от корнер, Али Соу остана под топката, само че съобразително зад него бе Петър Занев. Капитанът на " алените " сътвори летящ плонж, след който насочи доста рисково кълбото с глава. Мартин Луков обаче беше на висота и сътвори акробатично избавяне.
 Снимка 486180
Източник:

Около 10 минути, откакто се появи в игра, Енрике Рафаел показва своя нападателен капацитет. Той елементарно се освободи от неприятелски състезател и насочи изстрел с по-силния си ляв крайник. Луков беше на точната позиция и избави предстоящо.

ЦСКА пропиля най-чистото си състояние в 72-ата минута. Милош Петрович позволи да бъде сюрпризиран от Иван Турицов, а с помощта на това националът на България съумя да центрира съвършено на дузпата за Енрике Рафаел. Резервата стреля мощно с глава, само че Луков още веднъж беше на висота и избави " черно-белите " от нежелателен процес на събитията.

Силните мигове за ЦСКА продължиха. В 75-ата Брадли Мазику реши да вземе нещата в свои ръце и да шутира от дистанцията. Мощният му изстрел профуча на сантиметри от долния ляв ъгъл на локомотивската врата.
 Снимка 486183
Източник:

Креативният халф на ЦСКА - Тиаго опита една от непокътнатите си марки. Изстрел непосредствено към вратата от фаул, позициониран на ексцентрична локация за сходно деяние. Луков не се намеси по най-хубавия метод, но и футболистите в " алено " не се възползваха от сътворяването на голова добавка.

Към края на постоянното време Анте Аралица опита нещо, което сигурно можеше да го остави в историята. Хърватинът опитва прекачване от центъра на терена, само че Бусато внимаваше задоволително добре и се намеси без терзания.
 Снимка 486199
Източник:

Така, откакто двата отбора не си означиха гол в постоянното време, финалният конфликт се придвижи в две спомагателни продължения от по 15 минути.

Първото продължение не предложи нещо кой знае какво на почитателите. ЦСКА беше тимът, който изявено търсеше гола. Всичко, до което стигаха " армейците " обаче бяха статични положения, които бяха пропилени от грешки при осъществяванията на Кери и появилият се като промяна Белтраме.
 Снимка 486201
Източник:

След като Локо за малко се задържа в половината на ЦСКА, " армейците " удариха на бърза контра посредством Рафаел. При числено преимущество, бразилецът показва добра скорост и опитва да извади от аутлинията за Соу. Стремежът му не се увенча с триумф и по този начин бе унищожена поредна добра опция за символичните домакини.

Лоша вест сполетя щаба на ЦСКА в 111-ата. Енрике Рафаел получи второ следващо разбиране за няколко минути, заради което се наложи да бъде сменен наложително. Така на негово място се появи Жеферсон.
 Снимка 486215
Източник:

Пет минути преди края, един от водачите в състава на ЦСКА - Кристиян Малинов беше изпъден. Халфът влезе доста излишно в краката на Цветанов и си заслужи втория жълт картон. Така сътрудниците му трябваше да се оправят с човек по-малко до финала на второто продължение.

Секунди преди началото на дузпите, от щаба на Локо направиха любопитна промяна. В игра се появи аварийният пазач Илко Пиргов, който размени Мартин Луков. Явно упованията в лагера на " смърфовете " бяха, че опитният вратар ще може да помогне повече при идните 11-метрови удари.
 Снимка 486197
Източник:

Напрежение на терена настъпи малко след подновяването на играта. Мартин Луков надхитри Али Соу, а гамбиецът го фаулира излишно. Всичко това " подпали " упоритостите на пловдивчни да желаят червен картон за нападателя. В последна сметка той се размина единствено с жълт подобен.

При дузпите нервите не бяха добър консултант на " армейците ". Али Соу пропусна решителният углавен удар за своя отбор. За негов смут, футболистите в " червено-черно " бяха безгрешни и след финално осъществяване на Чико Цветанов, победиха за втора поредна година с Купата на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР