Локомотив 2020 е шампионът в ББЛ А група за сезон

...
Локомотив 2020 е шампионът в ББЛ А група за сезон
Коментари Харесай

Локомотив 2020 спечели титлата в ББЛ А група, бронз за Бавни и яростни

Локомотив 2020 е първенецът в ББЛ А група за сезон 2020/2021. В дербито сред втория и третия в район Запад отборът се наложи над НСА със 75:65, откакто водеше съвсем през целия мач, игра по-стабилно в подкошието и направи по-малко неточности. Двубоят се организира довечера в столичната зала „ Триадица “, а персонално президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков връчи купите на медалистите през този сезон. За MVP на финалния шампионат бе определен капитанът на спечелилите Станислав Славейков.

В началото на срещата стрелбата и на двата отбора не вървеше, само че баскетболистите на Георги Младенов имаха леко преимущество поради по-големия брой неточности на противника и след 10 минути игра водеха със 17:12 след панер със сирената на Славейков. През втория интервал стрелбата от тройката потръгна и на двата отбора и резултатността се подвигна. На няколко пъти Локомотив 2020 повеждаше с 9 точки, само че на почивката задатъкът му бе едвам 4 – 43:39. Играчите на Явор Аспарухов стигнаха до равенството малко след началото на второто полувреме, само че по-късно баскетболистите в светли екипи направиха серия от 15:0, а преди последната част към този момент водеха с 62:49. В началото на заключителния интервал преднината на Локомотив доближи 18 точки. Когато обаче изглеждаше, че мачът към този момент е решен, НСА се подвигна на мощен взлом и понижи разликата единствено на 6, само че противникът му удържа преднината си и завоюва.

Станислав Славейков бе над всички за спечелилите с 29 точки и 12 битки, Самуел Франсис се регистрира със 17 точки и 7 битки, 10 точки има Милен Дудев. За отбора от спортната академия Мартин Петров осъществя 14 точки, с 13 е Мартин Мандалски, а по 12 прибавиха Виктор Серафимов и Георги Дамянов.

С бронзовите медали се окичи първенецът в район Център Бавни и гневни, който надделя втория на Изток Шабла със 75:59. Баскетболистите на Саша Топчов поведоха с 9:2 на старта на срещата и макар че за малко съперникът им стигна до поврат, след 10 минути игра те бяха напред с 22:16. През втория интервал обаче плевенският отбор взе самодейността и лимитира противника си едвам до 7 точки, а на почивката водеше с 33:29. Проблемите в нахлуване за Шабла продължиха и след паузата, като Бавни и гневни се възползва и преди заключителната четвърт се откъсна с 58:39. Преднината на отбора доближи 24 точки и макар че в края символичните посетители стопиха част от нея, на процедура мачът към този момент се доиграваше.

Максим Генов приключи с 29 точки и 9 битки. Денислав Трифонов се регистрира с 23 точки и 8 битки, 11 точки и 9 битки има Александър Илиев. За Шабла Ивайло Тодоров има 15 точки и 9 битки, по 14 точки вкараха Станислав Цонков и Симеон Савов.

Шампионът на Изток Шоутайм приключи пети в крайното класиране, откакто по-рано през днешния ден победи първенеца в район Юг Ямбол -2 с 86:78, като водеше от самото начало на мача. Ключова се оказа мощната първа четвърт, след която варненци се откъснаха с 15 точки разлика. Те поддържаха двуцифрен задатък съвсем до самия край и макар че четири минути преди сирената младият състав на противника им смъкна разликата единствено на 5, удържаха водачеството си до последно.

31 точки за успеха на Шоутайм осъществя Анди Франсис, като овладя и 9 битки. 14 вкара Александър Иванов, а 10 с 12 битки записа Красимир Димитров. 21 точки за ямболии означи Георги Герганов, с 19 е Пламен Илиев, 17 и 7 асистенции има Николай Нинов, а Ярослав Никонов се регистрира с 14 точки и 8 битки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР