Локо (Пловдив) приема ЦСКА в сблъсък за второто място. Черно-белите

...
Локо (Пловдив) приема ЦСКА в сблъсък за второто място. Черно-белите
Коментари Харесай

Железните бойци на Лаута

Локо (Пловдив) приема ЦСКА в конфликт за второто място. " Черно-белите " към този момент си подсигуряваха бронзовите медали, а в този момент протягат ръка към сребърните, които са взимали само през сезон 1972/73. До момента възпитаниците на Александър Тунчев се оправят повече от добре. Още повече, че наставникът има стеснен избор на състав.

Всъщност Локомотив е тимът с най-ясна стартова единайсеторка, написа " Тема: Спорт ". И в случай че всичките играчи са здрави и няма осъдени, тя не може да бъде сбъркана. Естествено, на Тунчев би му се желало да има повече варианти пред себе си, само че пък сигурно е горделив с тима си, който е формиран от стоманени бойци, добавя изданието.
 Тунчев: Вероятността да задържим Диниш Алмейда е дребна
Тунчев: Вероятността да задържим Диниш Алмейда е дребна

Един от най-важните футболисти в тима

Заради ограничавания бюджет и скромната селекция, която бе направена от зимата, Локо разчита на ядро от 15 индивида. Цели 11 футболисти в състава имат по над 20 турнирни дуела. Трима от тях не са пропуснали нито един - Бирсент Карагарен, Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев. Още четирима пък са пропуснали единствено по 1 среща. Това са капитанът Димитър Илиев, Георги Минчев, Момчил Цветанов и Петър Витанов. Четиримата държат непрекъснато равнище и не инцидентно са национали при новия селекционер Ясен Петров.

Дори безконечната запаса Николай Николаев е с повече от 20 срещи. Той обаче единствено 4 пъти е бил титуляр. Универсалният състезател има и 1 гол на сметката си.

Вратарят Мартин Луков също щеше да е в горната компания, тъй като преди да се контузи, несменяемият титуляр имаше 19 мача в шампионата.

На границата на 20-те дуела е Кристиан Гомис (19 срещи), който също е от вида играчи " пълним дупки всевъзможни " и е употребен както в защита, по този начин и в халфовата линия. Той обаче постоянно хващаше ръка поради травмите, които мъчеха постоянния защитник Давид Малембана (14 мача).
 Ванчо Траянов се завърна в Локомотив (Пловдив)
Ванчо Траянов се завърна в Локомотив (Пловдив)

Ще бъде скаут

Освен Гомис и Николаев, тази пролет някаква опция дава и англичанинът Конър Руан (7 мача). Сякаш обаче от него се очакваше повече. Затова и Чико Цветанов записа цели 27 срещи на сметката си.

Локо има ясно бистър състав, както и игрови почерк, футболистите му играят дълго време дружно и сработеността им е голям плюс. За надграждане обаче ще трябват и спомагателни варианти. А не е ясно дали такива ще бъдат обезпечени.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР