Локхийд Мартин разкри проекта си за многократно използваем апарат за

...
Локхийд Мартин разкри проекта си за многократно използваем апарат за
Коментари Харесай

Локхийд Мартин представи апарата за кацане на повърхността на Луната

Локхийд Мартин разкри плана си за неведнъж приложим уред за кацане на Луната, предопределен да транспортира четирима астронавти и 1,1 тона товари сред галактическата станция на лунна орбита и повърхността на Луната.

Използвайки технологии от галактическия транспортен съд „ Орион “, предопределен за задачи в дълбокия космос, 14-метровият уред за кацане на Луната може да откри лагер там за до 14 дни. След кацането на повърхността на Луната, екипажът ще употребява асансьорната платформа на апарата, с цел да стигне от кабината до лунната повърхнина. След това ще може да се върне назад на борда на Лунната орбитална платформа – дребна галактическа станция, която НАСА възнамерява да стартира да строи през 2022 година

Достатъчното ресурси на борда на апарата за кацане му дават опция да издържи цели две седмици на повърхността на Луната. Зареждането с гориво ще се реализира сред задачите, макар че апаратът може да бъде зареждан и на повърхността на Луната. Предварителната идея разчита на четири модифицирани мотора RL10, само че могат да се употребяват и други мотори, споделят от компанията.

Апаратът на Локхийд ще бъде два пъти по-висок от този на лунния модул, употребен по време на задачите на Аполо на Луната, преди към половин век, оповестява изданието „ Арс Техника “. Компанията декларира, че този уред е предходник на различен, предопределен за кацане на Марс – също издигнат за четирима души, който ще бъде неразделна част от галактическия транспортен съд обикалящ Марс.

През декември предходната година Доналд Тръмп подписа директивата за галактическата политика, която приканва НАСА, дружно с частните си сътрудници да изпратят астронавти на Луната и „ вероятно “ на Марс. Именно Локхийд е една от фирмите от частния бранш, които се пробват да вземат участие в програмата за изследване на космоса. Компанията твърди, че нейният уред за кацане на Луната ще бъде напълно подготвен до края на 2020 година, оповестява Space.com.

„ Важна характерност на апарата за кацане на Луната е опцията му за честа и бърза повторна приложимост “, споделя Тим Чичан, откривател в Lockheed Martin Space, който показа концепцията за кацане на Международния австронавтски конгрес в Бремен, Германия.

„ Тъй като този уред за кацане не би трябвало да влиза още веднъж в атмосферата на Земята, той може да бъде употребен неведнъж, без да е належащо доста и скъпо поправяне. Това е огромното му преимущество и началото на един модулен метод, неведнъж употребяващ апаратите за кацане и роувърите използвани към задачи за проучване на дълбокото галактическо пространство “, изяснява Чичан.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР