Локхийд Мартин обсъжда възможности за сътрудничество с БАН, обявиха от

...
Локхийд Мартин обсъжда възможности за сътрудничество с БАН, обявиха от
Коментари Харесай

Локхийд Мартин ще работи с БАН

" Локхийд Мартин " разисква благоприятни условия за съдействие с Българска академия на науките, оповестиха от американската компания производител на изтребителите F-16.
 Каракачанов стартира договарянията с Локхийд Мартин за F-16  Посолството на Съединени американски щати и Локхийд Мартин приветстваха решението за започване на договаряния за F-16  Джеймс Робинсън: При F-16 няма скрити разноски. Правителството на Съединени американски щати в никакъв случай не усилва цената
Представители на " Локхийд " са посетили академията, а делегацията е била водена от основния изпълнителен шеф за Европа Джонатан Хойл.

„ Всеки ден нашите 105 000 чиновници отиват на работа с една цел – да спомогнат за осъществяването на задачите на нашите клиенти. От отбраната на жителите до разширението на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения разсъдък и машинното образование, тези задачи са измежду най-сложните и предизвикателни в света, “ заявява Джонатан Хойл.

„ Нашите ползи се простират оттатък аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, новаторски датчици и технологии, които намират приложение освен в региона на защитата и сигурността, само че и в действителната стопанска система “, разясняват от компанията. Оттам прибавят, че закупуването на изтребители Ф-16 за българските Военновъздушни сили ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България, което ще развие гении в науката и инженерството, нужни, с цел да бъдат посрещнати провокациите на 21 век.

Локхийд Мартин преглежда Българската академия на науките и нейните благоприятни условия в области като изследване и развиване в защитата, сигурността и космоса като значим сътрудник в един свят, където технологиите се развиват с невиждана скорост, се добавя в известието.

Самолетите Ф-16 Блок 70 за България  - новата и усъвършенствана версия на еднодвигателния изтребител на НАТО - ще бъдат създавани в завода на " Локхийд Мартин " в Южна Каролина, Съединени американски щати.

В допълнение на желанието си за партньорство с Българска академия на науките, Локхийд Мартин удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България по отношение на придобиването на военните самолети. Това ще донесе действителни изгоди за страната, като поддържа суверенитета, шерването на технологии и подкрепи локалната претовареност, прибавят от " Локхийд ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР