Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29, там

...
Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29, там
Коментари Харесай

Локализираха района, в който е паднал българския МиГ

Локализиран е регионът, в който е паднал самолетът МиГ-29, там се намират корабите и хеликоптерите, които организират интервенцията по търсене и избавяне. Точното местоположение на самата машина към момента не е открито, само че регионът е открит сигурно. Скоро ще бъде локализирана и самата машина. Това сподели за Българска телеграфна агенция служебният министър на защитата Георги Панайотов. Нещо ненадейно се е случило, с цел да се стигне до злополуката, допуска той, съдейки по данните досега.

" Когато се случи сходен случай, нормално водачът подхваща дейности. Той се катапултира. Нямаме информация водачът да се е катапултирал ", сподели той пред .

Освен това катапултът, откакто бъде задействан, се задейства един маяк, който излъчва радиосигнали, с цел да бъде локализиран, да бъде открит по радар, да могат да го намерят къде е. Не се прихващат такива сигнали от катапулта. Това значи, че е станало нещо ненадейно, защото водачът е умел и знае, че би трябвало да осведоми, би трябвало да рапортува за катапултиране. Не е докладвал за такова нещо, не е търсил радиовръзка с базата. Значи се е случило нещо ненадейно ", счита Панайотов.

Също в коментар за БНР командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов допусна, че евентуално не е сработила системата, която при катапултиране на водача изхвърля избавителен буй с радиосигнал и светлина.

Падналата машина е от последните, доставени в края на 80-те години, като нейният така наречен „ запас за потребление “ е трябвало да изтече през 2029-30 година. Машината е била от състава на база „ Граф Игнатиево “.

Работи се по всички вероятни версии за случая, съобщи военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев. Вече е формирано образувано досъдебно произвеждане за позволено произшествие при ръководство на бойна техника, при което са породени обилни имуществени вреди, екипи от военни следователи, прокурори и служители на реда работят по изясняване на аргументите за случая с падналия в морето аероплан МиГ-29.

В момента текат разпити на очевидци и се преглежда документите. Освен в Шабла, следствени дейности се организират и от специалисти на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив - в авиобазата " Граф Игнатиево ", заяви още той, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР