Локализиран е пожарът на покрива на Русенската опера. Гасителните дейности

...
Локализиран е пожарът на покрива на Русенската опера. Гасителните дейности
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът на покрива на Русенската опера

Локализиран е пожарът на покрива на Русенската опера. Гасителните действия не престават до цялостното му потушаване. Това сподели шефът на противопожарната работа в крайдунавския град комисар Валентин Красналиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, пламъците лумнаха към 15.30 часа през днешния ден. В гасенето се включиха седем екипа на противопожарната работа. При случая няма потърпевши. На покрива, който се ремонтира от няколко дни, са били четирима служащи. Всички те, както и чиновниците на операта, са евакуирани.

Пожар обхвана операта в Русе

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " в Русе Спасимир Димитров разяснява, че с изключение на покрива е наранено пространството над сцената, декорите, както и театралното съоръжение. Директорът на Русенската опера Иван Кюркчиев благодари на пожарникарите, които са реагирали за няколко минути. Той изясни, че ще бъде изработен оглед, с цел да се открият вредите, които ще са огромни. От Министерството на културата към този момент има увещание, че ще бъде оказана помощ по стратегия "Бедствия и повреди ". Към Русе пътува и заместник-министърът на културата Румен Димитров. Според Кюркчиев евентуално са наранени и остарели театрални костюми - на по 30-40 години, само че те не се употребяват.
5
Регионалният представител на Министерство на вътрешните работи в Русе Даниела Малчева заяви, че на място е основан краткотраен действен щаб, управителен от комисар Валентин Красналиев. Осигурено е непрекъснато водоснабдяване. Районът е отцепен от органите на реда. В помощ на огнеборците са изпратени още сили и техника. Действията не престават, ще има дежурни екипи и през нощта. Тепърва ще се прецизира повода за случая, само че евентуално пламъците са лумнали при действия по полагането на хидроизолацията.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР