Локализиран е пожарът, който избухна около 11:40 часа на 21

...
Локализиран е пожарът, който избухна около 11:40 часа на 21
Коментари Харесай

Пожарът край Казанлък е локализиран

Локализиран е пожарът, който избухна към 11:40 часа на 21 август в землищата на Казанлък и Мъглиж и обхвана огромна повърхност суха растителност и горски фонд. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Стара Загора комисар Стоян Колев. " Няма никакви терзания, а в случай че всичко е наред, както чакам, в светлата част на деня би трябвало огънят да е дефинитивно погасен ", сподели той.

През нощта на място е имало три пожарни екипа, които са правили обходи и са охранявали терена, а през днешния ден на място ще остане един екип за наблюдаване.

Българска телеграфна агенция напомня, че приблизителната повърхност, която е обхванал огънят, е над 500 декара. Пожарът е на територията на Държавното горско стопанство в Казанлък и Държавното горско стопанство в Мъглиж, а след привършване на дейностите по погасяване и защита на периметъра, ще бъдат направени замервания от двете стопанства и ще може да се каже с акуратност каква повърхност е наранена.

Във връзка с пожара на 21 август регионалният шеф на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за въвеждане на частично бедствено положение за период до седем дни на територията на община Казанлък. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР