Локализиран е пожарът, който бушува тази вечер в южната индустриална

...
Локализиран е пожарът, който бушува тази вечер в южната индустриална
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът в Бургас

Локализиран е пожарът, който бушува довечера в южната индустриална зона на Бургас. Огънят е тръгнал от складова база, в която са се съхранявали боклуци за преработване. Повече от три часа пожарникарите опитваха да овладеят огъня. Нанесени са съществени материални вреди.

Пламъците избухнали минути откакто завършил работният ден в склада и чиновниците си тръгнали.

Огънят обхванал цялата територия въз основата, в която са складирани пластмасови бутилки и хартия за преработване. Пламнали и няколко постройки и техника.

" Извършват се отнасяне и събиране на боклуци от опаковки. Води се следствие ", съобщи Евгения Ненова, притежател на складовата база.

Липсата на задоволително противопожарни кранове в региона затрудни огнеборците.

" В момента се гаси с шест автомобила, като пожарът е обзет по периметъра, само че заради огромното горивно натоварване ще отнеме време до цялостното му погасяване. Няма потърпевши пожарникари, всичко към този момент е под надзор ", добави Диян Стоянов, заместник-директор на бургаската пожарна.

" Първата заплаха беше за прилежащите парцели, тъй като това е индустриална зона, доста гъсто застроена. Втората заплаха е рискът от обгазяване на най-близкия жилищен квартал, близо 85 хиляди души живеят в него ", добави Димитър Николов, кмет на община Бургас.

" С портативен уред ще правим замерване по 28 индикатора, ще мерим на няколко точки ", сподели още Зинка Стойкова, шеф на РИОСВ-Бургас.

Първите резултати демонстрираха само повишени стойности на бензен, само че единствено в епицентъра на огнената буря и на този стадий риск за популацията няма. Пожарът беше локализиран преди да обхване прилежащи постройки на горящия склад.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР