Логото на новите магазини, които трябва да заработят догодина. Още

...
Логото на новите магазини, които трябва да заработят догодина. Още
Коментари Харесай

Tesco създава търговска верига с отстъпки във Великобритания

Логото на новите магазини, които би трябвало да проработят следващата година.

Още по тематиката
Супермаркет колос в Съединени американски щати тества безпилотни коли за доставки на покупките

Kroger Co. и сътрудникът им Nuro сондират по какъв начин клиентите ще посрещнат услугата в квартал с положителни приходи
16 авг 2018
Българите посещават 11 пъти в месеца супермаркет и 7 пъти хипермаркет

През 2017 година 39% от оборота на огромните търговски вериги идва от промоциите, демонстрира изследване на Nielsen
13 юни 2018 Най-голямата английска верига супермаркети Tesco основава нови магазини с отстъпки. Те ще се споделят Jack’s, като задачата им е да се конкурират с немските дискаунтъри Aldi и Lidl. Плановете на компанията са през идната година да бъдат открити сред 10 и 15 обекта, оповестява Financial Times.

В магазините ще се оферират към 2600 продукта, повече от междинното за Aldi или Lidl, само че доста по-малко от типичния супермаркет Tesco. Четири пети от продукцията ще бъде от снабдители от Обединеното кралство, като множеството от тях ще се продават с марката Jack’s.

Германските съперници

" Aldi и Lidl държат над 13% от пазара на дребно в страната и продажбите им нарастват с 10% всяка година ", споделя Фрейзър Маккевит, шеф на клиенти и продажби в KantarWorldpanel. " Стратегически за Tesco има смисъл да се опита да се възползва от този напредък. "

Натали Берг от NBK Retail отбелязва въздействието, което двете немски вериги имаха при преструктурирането на английския пазар на хранителни артикули след агресивното им разгръщане след финансовата рецесия. " Това е много последна мярка за Tesco ", споделя тя. " Aldi и Lidlл съставляват екзистенциална опасност за бизнеса на Tesco. "

Рисковете

Анализатори от HSBC обявиха, че съществува риск Jack’s да отклони мениджмънта на английската компания от задачата за възобновяване на маржовете и облагата. Те също по този начин означиха, че ще са нужни обилни вложения, с цел да успее новият план.

Съществува и заплахата, че просто Jack’s ще изтегли купувачите от родителя си. " Tesco ще би трябвало да резервира двата типа магазина доста разнообразни, с цел да е несъмнено, че в последна сметка ще завоюва повече пазар от съперниците си, в сравнение с да губи от себе си ", сподели Маккевит.

Веригата ще се споделя Jack’s - на името на създателя на компанията, сър Джак Коен, който умря през 1979 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР