"Логистик Груп Инвест" АД обяви пред Комисията за защита на

...
"Логистик Груп Инвест" АД обяви пред Комисията за защита на
Коментари Харесай

Логистик Груп Инвест купува Експрес Логистика и Дистрибуция от Бритиш Американ Табако

"Логистик Груп Инвест " АД разгласи пред Комисията за защита на конкуренцията желанието си да реализира централизация посредством придобиване от "Бритиш Американ Табако Западна Европа Камършъл Трейдинг Лимитид " на дружествените дялове от капитала на "Експрес Логистика и Дистрибуция " ЕООД, с което ще придобие надзор по смисъла на Глава V от Закон за защита на конкуренцията. Новината бе обявена на уеб страницата на антимонополния регулатор.

Търговските действия на тези предприятия са свързани с дистрибуция от второ равнище на тютюневи произведения и други дребно-оборотни артикули.

Припомняме, че British American Tobacco (BAT) купи водещите марки на производителя на цигари "Булгартабак " през април 2017-а. Стойността на договорката бе над 100 млн. евро, като по този начин основаната в Лондон компания стана притежател на водещите марки на българския холдинг - Victory, Eva Slim и GD. Част от договорката тогава бе и придобиването на дистрибуционната компания "Експрес Логистика & Дистрибуция ". След тази договорка BAT усили пазарния си дял от 12% на 40 %.

Не се чака интервенцията да окаже влияние върху продуктово-географски пазари в страната, защото характерът на осъществяваната от участниците в концентрацията активност не разрешава идентифицирането на пазари, върху които договорката ще окаже влияние заради неналичието на хоризонтални и отвесни резултати, както и липса на връзки на свързани пазари.

Искането на "Логистик Груп Инвест " АД е Комисията за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка на съображение чл.80, ал.2 от Закон за защита на конкуренцията всяко трето заинтригувано лице може да показа в антимонополния органинформация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната. Становището следва бъде заведено в деловодството на Комисия за защита на конкуренцията в период от седем дни от датата на издание на актуалното известие (10 септември), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е направено от уведомителя, като Комисия за защита на конкуренцията си резервира правото да се произнесе с дефинитивно решение след осъществяването на цялостна оценка на нотифицираната договорка, прецизират от регулатора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР