Логистичният център Кабиле ще поеме зареждането на магазините на Лидл

...
Логистичният център Кабиле ще поеме зареждането на магазините на Лидл
Коментари Харесай

"Лидл България" откри втория си логистичен център

Логистичният център " Кабиле " ще поеме зареждането на магазините на Лидл в Източна България

Проектът беше осъществен за две години, площта на центъра е 200 хиляди кв. метра

Още по тематиката
Вдигналото се ползване се вижда и в продажбите на търговците на дребно: в топ 30 растежът е над 10%

Търговците залагат най-вече на лични марки

За четвърта поредна година бяха оповестени спечелилите в състезанието на EY и " Forbes България "

Логистичният център " Кабиле " ще поеме зареждането на магазините на веригата в Източна БългарияТърговската верига " Лидл България " откри в петък втория си логистичен център в страната. Той се намира в ямболското село Кабиле, инвестицията в него е 80 млн. лева и планът беше изпълнен за две години.

За потребностите на компанията в Източна България

Логистичният център " Кабиле " ще поеме зареждането на магазините на немската верига в Източна България, до момента в който първата складова база – тази в с. Равно поле до София, ще дава отговор за доставките в западната част на страната.

" Така компанията ще реализира още по-висока оптимизация на бизнес процесите, което от своя страна ще обезпечи по-свежи и по-качествени артикули и по-добро обслужване на клиентите ", сподели основният изпълнителен шеф на комерсиалната верига Милена Драгийска при откриването.

В новия логистичен център на " Лидл " ще бъдат ангажирани 150 индивида. База " Кабиле " се простира върху повърхност от 200 хиляди кв.м. Тя е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, равнище " Отлично ". Сградите в света, които имат сходен BREEAM документ, са под 10. Притежаването на подобен документ значи висока енергийна успеваемост, нараснали екологични правила, редица технологии и нововъведения, сподели Милена Драгийска.

При основаването на новата база са употребявани екологични и дълготрайни материали. Оборудвана е със слънчеви панели, цялостно LED осветяване, както и със система за ръководство на сградни съоръжения. Така складовата база употребява с 30% по-малко сила, в сравнение с в случай че бе проектирана и изпълнена като общоприета постройка. Новата логистична база разполага с доста по-голяма повърхност за охладените артикули, както и за надълбоко заледяване спрямо тази в с. Равно поле. Обособена е и специфична зона за " рискови артикули ", каквито са цигарите и запалките, в която се съхраняват артикули с висока степен на пожароопасност.

Допълнителни вложения в района

Освен инвестицията в логистичния център " Лидл България " влага и 1.5 млн. лева във значими за район Ямбол и локалните общности планове. Компанията построява 7-километров газопровод в с. Кабиле и дава безплатно бетонови панели за пътища на община Тунджа. Предстои построяването на кръстовище пред логистичния център, локално платно за камиони и LED осветяване на околните паркинги по автомагистрала " Тракия ".

" Лидл България " стартира активността си в България през 2010 година Днес веригата има 85 магазина в 45 града, две складови бази и над 2200 чиновници. Така компанията се подрежда измежду най-големите работодатели, вложители и данъкоплатци в страната, акцентират от управлението на компанията. През предходната година приходите на компанията са нарастнали с 15.4% и са достигнали 747.7 млн. лева, което й отрежда трето място в бранша след " Кауфланд " и " Метро ". Печалбата се е утроила и през 2016 година е била 20.06 млн. лева при 6.9 млн. година по-рано. В класацията на най-големите български компании " Капитал 100 " " Лидл България " заема 15-а позиция за тази година.

Компанията възнамерява до края на тази година да открие още два магазина в страната, а през идната – най-малко пет. Новите магазини ще бъдат в София, във Варна и в други градове на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР