Логистичните центрове на Amazon са двигателят на компанията - масивни

...
Логистичните центрове на Amazon са двигателят на компанията - масивни
Коментари Харесай

Робот следи зорко и уволнява служители в центровете на Amazon

Логистичните центрове на Amazon са моторът на компанията - солидни хранилища, в които чиновниците наблюдават, пакетират и сортират всяка поръчка преди да я изпратят към вратата на клиента. Критиците настояват, че в тези центрове служащите прекарват дните си в ужасни условия и би трябвало да пакетират по стотици кашони на час или ще изгубят работата си, написа The Verge.

" Винаги има някой, който чака да вземе позицията ти ", споделя Стейси Мичъл, ко-директор на Institute for Local Self-Reliance и добре прочут критик на Amazon.

Документи, с които изданието се е сдобило, демонстрират, че уволненията на база недостигнато равнище на работливост, са надалеч повече, в сравнение с се смяташе до момента. В един от тях юрист на компанията показва, че Amazon е уволнила стотици чиновници единствено в един център сред август 2017 и септември 2018 година, защото не са изпълнили квотата си.

Говорител на компанията удостоверява информацията, като показва, че към 300 души са изгубили работата си. За съпоставяне, в логистичния център в Балтимор работят към 2 500 души общо.

В Северна Америка Amazon ръководи над 75 логистични центъра с към 125 000 чиновници. Което може да значи, че в случай че компанията уволнява жестоко по 10% от служащите си поради неефективност, хиляди души губят работата си всяка година.

Как Amazon ги следи? Документите демонстрират, че процесът по следене и преустановяване на договорите е мощно автоматизиран. Системата на компанията следи броя обработени колета от всеки чиновник, генерира предизвестия или приключва договорите без " да се допита " до супервайзър. Все отново, човек може да върне даден чиновник на работа, в случай че реши.

Нещо повече, системата следи и времето, належащо за обработването на всяка една пратка. Ако даден чиновник се забави прекалено много, системата генерира предизвестие и в последна сметка служащият може да бъде уволнен. Някои чиновници споделят, че заобикалят да вървят даже до тоалетната, с цел да не губят време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР