Логика, изведена до абсурд. България не се чувства никак добре. В България

...
Логика, изведена до абсурд.
България не се чувства никак добре.
В България
Коментари Харесай

Общество като муха без глава

Логика, изведена до парадокс.

България не се усеща по никакъв начин добре.

В България демокрацията е тежко болна.

България е последна по всички положителни и първа по всички отрицателни критерии в Европейски Съюз.

В България корупцията не е част от действието на ръководството - тя Е методът, по който то действа на всички равнища в страната.

В България наложеният през последните десетина години модел на власт е привършен, явно е, че той може да се крепи единствено на агитация и официални демократични процедури на елементарното болшинство от все по-малко гласуващите българи.

България се ръководи без тактика, ден за ден, няма хрумвания, няма визия, няма даже обикновено пояснение за смисъла на това, което се прави и за задачите, които ще се преследват в околните години.

В България могат да се формулират катастрофични провали в някои политики - един подобен е казусът с хората с увреждания и това никой не може да го оспори.

Но, заради това, че точно Българска социалистическа партия и то Българска социалистическа партия на приватизаторката КН е по този начин наречената официална съпротива, то какъвто и митинг да се подеме против всичкото това, което изброих, незабавно наскачват отвред цели ескадри, ескадрили и ескадрони деца на лейтенант Шмид и паникьосано вопят: Бият Паниковски! УжасТ, отидЕ ни европейската ориентировка, болшевиките идат! С други думи - не е значимо дали простакът е тъпанар, а дали е наш простак-

Значи по тази логичност всеки митинг е загадка, скрита, замаскирана, под прикритие интрига на тъмните червени сили.

Обществото като муха без глава си крепи двуполюсния модел на формалната власт и формалната съпротива, а след това поради този двуполюсен модел отхвърля да поддържа всевъзможен опит да се накара властта да бъде по-хуманна, по-човешка, по-възпитана, по-малко арогантна, по-отговорна и изобщо - най-малко малко По - в позитивния смисъл на думата, тъй като формалната съпротива се е прилепила към него.

Това е чиста проба Параграф 22. Но виновността за него не е на Българска социалистическа партия (КН), а на обществото. То си избира това статукво, против което след това не може да стачкува и по този начин го прави още по-статукво. Няма опция, тъй като то не разрешава да има опция и то не разрешава да има опция, тъй като няма опция.

Сигурно би трябвало да се забрани на Българска социалистическа партия (КН) да поддържа митингите, по този начин ли? Ама то Българска социалистическа партия не е родила една естествена концепция за 30 години - тя постоянно цикли от митинги против нея до митинги, към които се прилепва безсрамно и се върти по тази серпантина като в центрофуга.

Ала със забрани няма да стане. При демокрацията възбраните са единствено посредством вота на гласоподавателите.

Иначе ще си я караме все по този начин с пълзене по дъното на Европа. Ето, Северна Македония се е засилила към този момент да влезе в Европейски Съюз. И доста скоро след влизането си няма да бъде последна там, а предпоследна....

Б. ред. - Позицията на проф. Слатински е от профила му във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР