Логично е длъжностните лица от АПИ да са обвиняеми за

...
Логично е длъжностните лица от АПИ да са обвиняеми за
Коментари Харесай

До 2014 година трябвало да приведем тунелите в европейски вид, но не всички са оправени

" Логично е длъжностните лица от АПИ да са обвинени за случая в " Ечемишка ", защото те са отговаряли за него. 35 са тунелите в България, от които 11 двойни по автомагистралите с дължина към 6 км. През 2007 година работна група изготви разпоредба за минималните условия за сигурност. В нея беше оказано че до 2014 г. те би трябвало да бъдат приведени по европейски условия и за някои започнаха ремонтни работи, само че заради липса на средства се стигна до забавяне и за жалост се случи този случай. " Това съобщи инж. Ясен Ишев от Научно-техническия институт по превоз в изявление за Българска национална телевизия.
По думите му сега няма тунели, които са изключително рискови в България. Повечето са в положително положение и осветени.
" До 2014 година тунелите трябваше да бъдат приведени към европейските условия. На част от тях бяха наложени поправки, само че заради липса на средства не всички тунели съумяха да се поправят . Липсата на средства не е опрощение. Трябвало е да бъде оценено предпочитано, къде тунелите имат потребност от поправки ", сподели още той.
" В момента тунел " Ечемишка " е в доста положително положение, а всички поправки се вършат по условия и в периоди ", добави инж. Ясен Ишев.
Думите на Ишев обаче опонират на информация на Actualno.com, че в тръбата, в посока от Плевен към София ", единствено преди два дни е имало случай на паднало парче от тавана на оборудването, което е блъснало стъклото на движещ се автомобил. Парчето е било малко и единствено е оставило диря по стъклото.
" Изначално тунелите са били издигнати без хидроизолация, като по този начин в следствие започнаха да се разрушават от влагата. Пропуските бяха отстранявани малко по малко ", сподели още инж. Ишев.
Припомняме, че преди две години, откакто лампа падна и умъртви жена в тунел " Ечемишка ". На 13 декември тази година към този момент има упрекнати длъжностни лица за случая. Един от тях е някогашни ръководител на АПИ Лазар Лазаров. Обвиненията са за проявена несъобразителност във връзка с поддържката на тунела. Освен Лазаров, който е обвиняем и за вреди от 41 млн. лв. поради построяването на лот 1 " Оризово Димитровград " от Автомагистрала " Марица ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР