Логично е да предположим, че на климатика зимата не му

...
Логично е да предположим, че на климатика зимата не му
Коментари Харесай

Климатикът на колата през зимата. Дали да работи?

Логично е да предположим, че на климатика зимата не му е сезон за работа. Тогава купето се нуждае от стопляне, а не от изстудяване и по тази причина логически е въпросът дали е нужно да го пускаме да работи в студеното време.

Специалистите по климатична техника, обаче настояват, че би трябвало надали не всеки ден да пускаме климатика да работи без значение от студеното време.

Дали са прави в действителност?

Автомобилният климатик е съставка от системата за вентилация на автомобила и е на първо място електротехническо устройство.

Както и на всеки различен механизъм,

неговото положение доста се утежнява при дълго безучастие

У нас от позиция на климатичните условия потребността от работа на климатика е не повече от четири-пет месеца в годината, което значи, че в случай че гледаме външните температури, климатикът не работи повече от половин година.

За това време в системата му могат да зародят необратими промени - без смазване, уплътненията и гумичките в него могат да се разсъхнат, хладилният сътрудник да изтече, пластасовите елементи да се напукат от разликата в темепературите.

И когато, поради жегата поискате да включите климатика може да се окаже, че не работии се нуждае от не всеки път на ниска цена ремонт. Това значи, че автомобилният климатик би трябвало да работи всеки ден от годината, въпреки и по-малко, което ще удължи срокът на безпроблемната му работа.

Стиснатите водачи незабавно ще реагират:

" А за какво да хабим за него гориво? "

смятайки този разход за неопрадан. Но нещата не стоят по този начин, даже раотата на климатика в студеното е една от предпоставките за нараснала сигурност в придвижването. Защото ще ви помогне да се избавите от ненужната влага в купето на автомобила. Климатикът, въртейки въздуха в салона на колата, изпарява тази влага и основава в интериора удобна конюнктура.

Редовното стартиране в работа на климатика е потребно и от позиция на здравето, тъй като предотвратява натрупването в него на бактерии, които могат да провокират тъй наречените " болест на легионера ". При застояване на въздуха в него се основава удобна за размножаването на бактериите среда, по тази причина периодическото стартиране в работа на климатика и своевременната подмяна в него на филтрите няма да позволи на вредоносните организми и гъбички да се натрупват и развъждат.

Естествено, през зимата

не е нужно да карате непрестанно с непрекъснато включен климатик

Достатъчно е за към час на ден при придвижване на колата да го пускате с цел да радвижите защитната смазка на устройството. Включеното отопление компенсира интериорния температурен баланс, а разходът на гориво няма да нарасне с повече от половин литър за час работа на климатика.

Единственото предписание е да не се пуска климатикът при леден мотор, тъй като при някои модели при сходно деяние зареждането на климатика може да претрупа силовия елемент. Затова първо запалете мотора, оставете го да проработи отмерено и едвам тогава пускайте климатика.

Така че, в случай че желаете да удължите живота на климатика в колата си, постоянно го пускайте в работа, предлага auto-press.net. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР