Логична и очаквана стъпка предвид конкуренцията от SlackMicrosoft Teams е

...
Логична и очаквана стъпка предвид конкуренцията от SlackMicrosoft Teams е
Коментари Харесай

Microsoft подготвя Linux клиент на Teams

Логична и предстояща стъпка поради конкуренцията от Slack

Microsoft Teams е част от Office 365 и се предлага посредством корпоративен абонамент (графика: Microsoft)

Teams, корпоративната информационна платформа на Microsoft, скоро ще проработи и на операционни системи, разнообразни от Windows. Компанията удостовери, че приготвя версия на софтуера за Linux, заяви Phoronix.

„ Знаем, че доста от вас чакат клиента на Teams за Linux. И ние на драго сърце оповестяваме, че работим интензивно по него ”, споделя един от инженерите на Microsoft. Все още не е разгласен прецизен период за стартиране на Linux версията.

Microsoft Teams се конкурира главно със Slack – платформа, която към този момент поддържа Linux. Така че появяването на Linux клиент на Teams е разумна и предстояща стъпка от Редмънд.
още по тематиката
Засега няма изясненост дали това ще бъде „ нейтив ” приложение или обвивка, сходна на Electron, за уеб версията. Втората алтернатива е по-вероятна, защото същото се случи с новия клиент на Skype за Linux и macOS.

Teams е част от Office 365 и се предлага посредством корпоративен абонамент, само че има и безвъзмездна версия с ограничаване за броя на участниците и размера на предпазване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР