Лога на агенциите, участващи в операцията. Илюстрация: Министерство на правосъдието

...
Лога на агенциите, участващи в операцията. Илюстрация: Министерство на правосъдието
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: България става все по-предпочитан партньор на ФБР за разследване на рекет

Лога на организациите, участващи в интервенцията. Илюстрация: Министерство на правораздаването на Съединени американски щати

България оказа помощ на ФБР да залови интернет рекетьор. Български проверяващи са съдействали на американското Федерално бюро за следствия (ФБР) да бъде разрушена скица за рекет посредством интернет, предава 

Във Флорида е арестуван канадски жител, за който се счита, че е получил посредством изнудване над 27 милиона $. В момента на задържането му у нас са конфискувани сървъри, посредством които е осъществявана незаконната активност.

Според заместител -главния прокурор Борислав Сарафов България става все по-предпочитан сътрудник на ФБР за следствие за случаи като този.

„ В интернет също се правят тъкмо такива закононарушения каквито се правят и в живота - изнудвания, трафик на опиати, в действителност всичко това, което се прави в живота се прави и в по този начин наречения даркнет “, сподели той.

„ Българите са много способни, механически доста грамотни, и както сами знаете ние не стоим настрана от тези последици. Не инцидентно самите сътрудници от Федералното бюро за следствие ни смятат за един извънредно стойностен и първокласен сътрудник в тези следствия “, сподели още Борислав Сарафов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР