Лодки без екипаж, с дистанционно управление съществуват от края на

...
Лодки без екипаж, с дистанционно управление съществуват от края на
Коментари Харесай

Запознайте се с малкото, но смъртоносно оръжие на Украйна, повдигащо морала: безпилотни морски дронове, пълни с експлозиви

Лодки без екипаж, с дистанционно управление съществуват от края на Втората международна война. В края на предишния век софтуерните нововъведения разшириха своите евентуални приложения.

Смъртоносни, съвременни морски дронове, създадени и внедрени от Украйна във войната й с Русия, отвориха нова глава в тази история.

Украйна твърди, че е първата страна, която основава особено звено, отдадено на производството им. Базираните в Йемен хуси също са разположили въоръжени безпилотни надводни кораби като самоубийствени дронове, които експлодират при удар.

2-годишният спор в Украйна се трансформира в лаборатория за нови военни технологии и военноморските дронове са подготвени да се трансфораха в основна част от набора от бойни принадлежности във войната на 21-ви век.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МОРСКИ ДРОНИ?

Безпилотните плавателни съдове — наричани още лодки с дронове или морски дронове — имат необятна гама от приложения от години. Те са били наети за научни проучвания, интервенции п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР