Lockheed Martin F-35 преди представянето си в Париж © Pascal

...
Lockheed Martin F-35 преди представянето си в Париж © Pascal
Коментари Харесай

Lockheed Martin е на прага на сделка за 37 млрд. долара

Lockheed Martin F-35 преди представянето си в Париж

© Pascal Rossignol Още по тематиката
Бизнесмени в Космоса

Добре пристигнали във второто издание на галактическата конкуренция. Неин мотор не са към този момент упоритостите за международно владичество на двете нуклеарни суперсили Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, а прагматични предприемачи, които търсят облага оттатък рамките на земната атмосфера
16 юни 2017
Пет компании от близкия Космос

Колонизация на Марс, галактически туризъм, интернет на всички места - кои са фирмите в новата галактическа конкуренция
16 юни 2017

Производителят на самолети Lockheed Martin е във финалната фаза на договорка за над 37 милиарда $, написа Reuters. Групата чака да продаде рекордните 440 бойни самолета F-35 на 11 страни, измежду които са и Съединени американски щати, оповестяват два вътрешни източника от компанията. Това би било най-голямата договорка за стелт машините F-35. Te ще създадат своя дебют на въздушното шоу в Париж, което ще се организира от 19 до 23 юни.

Продажбата демонстрира огромна смяна в метода, по който тези покупко-продажби се подписват. В случая не става дума за огромна покупка всяка година, а многогодишна договорка, която ще смъкна цената на всяка численост, като към момента няма крайна стойност. Очакванията са междинната цена за всеки от 440-те самолета да бъде 85 млн. $, са коментирали източниците на Reuters, които към момента нямат опция да вършат публични изказвания. Парите ще бъдат изплатени на три транша сред 2018 и 2020 година

Нов модел

От Lockheed са коментирали пред Reuters, че не разискват покупко-продажби, които са към момента във етапа на договаряния, и в случай че има договорка освен със Съединени американски щати, а от цяла група страни, това би трябвало да бъде оповестено първо от тях. Въпреки че към момента няма удостоверение от страна на администрацията, договорката наподобява съвсем сигурна. Миналата седмица представители на 11 страни се срещнаха в Балтимор, където се прави съоръжение за F-35. Имаше представители на Австралия, Дания, Израел, Италия, Япония, Холандия, Норвегия, Турция, Южна Корея, Англия и Съединени американски щати.

По първични данни цената на самолетите ще пада с годините, като през 2018 година ще бъдат доставени 135 машини по 88 млн. $ за численост. През 2019 година цената ще бъде 85 млн. $, а към 2020 година цената може да падне и под 80 млн. $. Самолетите F-35 са подложени на критика поради високата им цена, в това число и от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп наред с други представители на американската администрация. Те са част от най-скъпата стратегия на Пентагона, която обаче рядко се движи по график и в границите на бюджета си.

В дълготраен проект

Ако договорката се реализира, това най-вероятно ще бъде първата от доста сходни, при които ще се залага на дълготрайно погашение на самолети от огромен брой страни. Досега множеството страни купуваха настрана самолетите си. Това ще разреши на Lockheed Martin да понижи както разноските си, по този начин и цената на всеки аероплан. През последните години компанията интензивно работи върху рецензиите за високите си цени, като към този момент направи промени по индустриалната линия.

Според последните прогнози американското държавно управление ще похарчи 379 милиарда $ до 2039 година, като в този интервал би трябвало да закупи 2443 свръхзвукови бойни самолета, разясниха източниците на Reuters. " Това е дълъг развой. Ако договорката премине, ще е огромен плюс за Lockheed, тъй като компанията ще може да работи в дълготраен проект ", разяснява Робърт Сталард, анализатор във Vertical Research. Към момента F-35 дава отговор за 37% от общите доходи на Lockheed. През първото тримесечие приходите в звеното за аеробизнеса са се вдигнали с 8% до 4.1 милиарда $ точно поради по-високите продажби на F-35.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР