Lockheed Martin е получила поръчка от Службата на заместник-министъра на

...
Lockheed Martin е получила поръчка от Службата на заместник-министъра на
Коментари Харесай

Американската армия взима на въоръжение най-мощния лазер на Lockheed Martin

Lockheed Martin е получила поръчка от Службата на заместник-министъра на защитата за научни проучвания и инженерни действия (OUSD (R&E)) към Министерството на защитата на Съединени американски щати за доставка на най-мощния лазер, който в миналото е разработвала.

Със своите 500 kW, написа Interesting Ingeneering, новият лазер ще надмине съществуващия клас от 300 kW и ще съставлява втората фаза на самодейността High Energy Laser Scaling Initiative (HELSI). Тя се чака да подкрепи по-голямата стратегия larger Indirect Fire Protection Capability-High Energy Laser (IFPC-HEL), която има за цел да пази неподвижни и отчасти неподвижни цели от офанзиви с ракети, артилерия, минохвъргачки, безпилотни въздушни системи и други

Програмата IFPC-HEL ще интегрира високоенергийна лазерна технология в актуалните отбранителни системи, което ще разреши бързо и тъкмо ориентиране за реакция при евентуални закани.

Крайната цел е да се покачат бойните благоприятни условия на въоръжените сили посредством обезпечаване на мощни лазери и по-голяма технологичма мощ. Армията на Съединени американски щати има намерение да внедри до 2024 година в тактически военни транспортни средства до четири оперативни прототипа IFPC-HEL от клас 300 kW.

Вторият стадий на HELSI има за цел да увеличи изходната мощ на лазера, като в същото време резервира изключителното качество на лъча и реализира оптималната успеваемост, гъстота, тегло и размер за непрекъснатодействащи високоенергийни лазерни източници.

Ако планът се окаже сполучлив, това ще помогне на Министерството на защитата на Съединени американски щати при внедряването на мощни лазерни оръжейни системи във всичките шест типа въоръжени сили.

" OUSD (R&E) влага в усъвършенстването на високоенергийните лазери в поддръжка на американските бойци. В същото време Lockheed Martin влага в нашата индустриална инфраструктура в очакване на търсенето на Министерството на защитата на лазерни оръжия, които имат спомагателни равнища на отбрана, ниска цена на ангажимент, висока скорост на светлинна доставка и висока точност на отговора, намаляващи логистичните условия ", споделя Рик Кордаро, вицепрезидент на Mission Systems & Weapons в Lockheed Martin. " Лазерът с мощ 500 kW ще надгради триумфите ни от системата с мощ 300 kW и поуките от старите стратегии, с цел да обезпечи спомагателна дарба за отбрана против редица закани ".

" Лазерът от клас 500 kW ще бъде тактически конфигуриран, ще употребява потвърдената комбинирана архитектура на спектралния лъч на Lockheed Martin за поддръжка на военни платформи и ще включва стандартите на Министерството на защитата за модулен отворен систематичен метод, с цел да се подсигурява оперативната съгласуемост на системите и интеграцията им в голям брой задачи ", изясняват още от Lockheed Martin.

Компанията се чака да достави най-мощния си лазер на военовъздушната защита на Съединени американски щати до 2025 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР