Lizzo съден от три бивши танцьорки, обвинени в тормоз и враждебна работна среда

...
Лицо е съден от трима бивши танцьори, които твърдят, че
Коментари Харесай

Лицо е съден от трима бивши танцьори, които твърдят, че са били подложени на враждебна работна среда и тормоз, докато са били членове на танцовия екип на носителката на Грами.

Жалбата, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник и получена от CNN чрез адвокат на ищците, също така посочва нейната продуцентска компания Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) и лице, описано като „капитан на танцовия състав“ като ответници в костюмът.

Сред твърденията, изложени в делото, една от трите ищци каза, че е била насърчена от певицата да „се редува да докосва голи изпълнители“, докато била в клуб в Квартала на червените фенери в Амстердам по време на турне през февруари.

Опасявайки се от отмъщение, в делото се посочва, че ищцата в крайна сметка се е „приела“, въпреки че много пъти е изразила, че няма желание да докосва изпълнителите.

Друг ищец твърди, че ангажиментът й към ролята й в танцовия екип е бил поставен под въпрос от певицата, която е изразила „тънко завоалирани“ опасения относно „наддаването на тегло“ на ищеца, според делото, което е довело до това, че ищецът се е почувствал притиснат да „обясни теглото си да получи и разкрие интимни лични подробности за живота си, за да запази работата си.

В цялата жалба се правят и други твърдения, които твърдят, че хора, наети от Lizzo, са подлагали ищците на расова и религиозна дискриминация, включително твърдение, че счетоводител от основно белия мениджърски екип на BGBT дискриминира черните танцьори, като им се кара за предполагаемо „неприемливо и неуважително“ поведение по време на турне. В иска се твърди, че този коментар от счетоводителя е „обвинен в „расова и фобия към мазнините“.

Лицо е известна със своите вдъхновяващи послания и застъпничество за позитивизъм на тялото като неразделна част от нейната работа.

CNN се свърза с представител на Lizzo и Big Grrrl Big Touring, Inc., търсейки коментар по жалбата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР