Лиза Су, главен изпълнителен директор на AMD, вярва, че инструментите

...
Лиза Су, главен изпълнителен директор на AMD, вярва, че инструментите
Коментари Харесай

Лиза Су: съвсем скоро изкуственият интелект ще доминира в разработването на новите чипове

Лиза Су, основен изпълнителен шеф на AMD, има вяра, че инструментите за изкуствен интелект в последна сметка ще преобладават при проектирането на чиповете, защото сложността на процесорите нараства експоненциално.

На Световната конференция за изкуствен интелект (WAIC) основният изпълнителен шеф на AMD съобщи, че изкуственият разсъдък ще господства в някои области на проектирането на чипове. Тя също по този начин акцентира нуждата от интердисциплинарно съдействие за възстановяване проектирането на чипове.

Марк Пейпърмастър, основен софтуерен шеф на AMD, преди този момент означи, че проектирането на чипове е идеалното приложение за изкуствения разсъдък. AMD към този момент употребява ИИ при създаването и тестването. Компанията има намерение необятно да употребява генеративния ИИ в бъдещите приложения за планиране на чипове.

Един от стадиите на проектирането, при който потреблението на изкуствен интелект може да бъде дейно, е разположението на детайлите от веригата и маршрутизирането на връзките сред тях. ИИ оказва помощ да се усъвършенстват логическите блокове, с цел да се усъвършенства продуктивността и да се понижи потреблението на сила. Способността на ИИ непрестанно да повтаря и да се учи доста форсира оптимизацията на разположението. Според Пейпърмастър в бъдеще потреблението на ИИ ще се разшири, с цел да управлява проектирането на микроархитектури, само че за задачата би трябвало да се решат редица въпроси, свързани с интелектуалната благосъстоятелност.

С създаването на инструментите за автоматизация на електронното планиране (EDA) се занимават три съществени производителя: Ansys, Cadence и Synopsys. Тази година последният показа Synopsys.ai – първото изцяло EDA решение, основано на изкуствен интелект. То разрешава потреблението на AI на всички стадии от създаването на чипове – от проектирането до производството.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР