Лиз Тръс, водещият кандидат за наследник на Борис Джонсън на

...
Лиз Тръс, водещият кандидат за наследник на Борис Джонсън на
Коментари Харесай

Лиз Тръс обеща да премахне всички европейски регламенти, ако стане премиер на Великобритания

Лиз Тръс, водещият претендент за правоприемник на Борис Джонсън на премиерския пост във Англия, даде обещание, че в случай че завоюва лидерската конкуренция в Консервативната партия, ще отстрани следващата година всички към момента настоящи в Обединеното кралство европейски регламенти, съобщи Ройтерс.

,,Регулациите на Европейски Съюз пречат на бизнеса ни и това би трябвало да се промени. Влизайки на " Даунинг стрийт ", ще се възползвам от шанса да се освободим от остарялото европейско право и рамки и да материализирам опциите, които ни се откриват``, съобщи Тръс.

Тя добави, че желае да бъде министър председателят, който ще " обезпечи Брекзит ".

Външният министър Лиз Тръс се съревновава с някогашния финансов министър Риши Сунак за гласовете на 200 000 членове на Консервативната партия, които ще изберат новия министър председател на Англия.

Отношенията на Лондон с Евросъюза към момента са сериозен мотив за терзание за членската маса на торите, която като цяло е считана за по-евроскептична от останалата част от популацията.

Затова, надявайки се да се възползва от това, Тръс, която на референдума през 2016 година агитираше за оставане в Европейски Съюз, само че в този момент е считана за последовател на позицията на Джонсън в поддръжка на Брекзит, дава обещание да прочисти английското законодателство от всевъзможни европейски нормативни актове.

След решението за преустановяване на 40-годишното участие на Англия в Европейски Съюз държавното управление в Лондон избра, за да не се позволява възникването на неустановеност и комплициране в страната, да трансферира автоматизирано в английското законодателство хиляди европейски регламенти и правила по този начин, че да могат да останат в действие и след Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР