Лиз Тръс отказа да каже дали Еманюел Макрон е приятел

...
Лиз Тръс отказа да каже дали Еманюел Макрон е приятел
Коментари Харесай

Лиз Тръс отказа да каже дали Макрон е приятел или враг

Лиз Тръс отхвърли да каже дали Еманюел Макрон е „ другар или зложелател “ по време на предпоследните лидерски борби за властта в Лондон, съобщи " Индипендънт ".

Попитана дали френският президент Еманюел Макрон е “приятел или зложелател ”, тя отговори: “не е ясно още ”. “Ако стана министър председател, ще го осъждам по делата, а не по думите ”, добави тя. Отношенията сред Обединеното кралство и Франция се утежниха след Брекзит, като има различия за въпроси като риболова и имиграцията.

Когато му бъде заложен същия въпрос, лидерският съперник Риши Сунак незабавно отговори, че президентът Макрон е „ другар “. По-рано той сподели, че желае да пренастрои връзките на Обединеното кралство с Европа, в случай че завоюва конкуренцията за правоприемник на Борис Джонсън.

По време на бързия кръг от въпроси и двамата претенденти бяха запитани дали биха предпочели да останат в асансьор с шотландския първи министър Никола Стърджън или водача на лейбъристите сър Кийр Стармър.

Г-н Сунак се пошегува, че “предпочита да се качи по стълбите ” – което докара до голям смях от публиката. Г-жа Тръс сподели, че ще избере Никола Стърджъ, тъй че да може да я “убеди да спре да бъде сепаратистка, до момента в който стигнем до приземния етаж ”.

Министърът на външните работи и претендент за водач на консерваторите Лиз Тръс увери, че е " подготвена да натисне нуклеарното копче ", в случай че бъде определена за правоприемник на Борис Джонсън на премиерския пост във Англия. " Смятам, че това е едно от значимите неща, които би трябвало да можеш да направиш, с цел да бъдеш министър-председател. И аз съм подготвена да го направя'', безапелационна бе Тръс по време на снощния спор с кандидата ѝ Риши Сунак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР