Лиз Тръс, новият министър-председател на Обединеното кралство, заяви, че ще

...
Лиз Тръс, новият министър-председател на Обединеното кралство, заяви, че ще
Коментари Харесай

„Ще предприема незабавни действия… утре“ - Новият премиер на Великобритания

Лиз Тръс, новият министър-председател на Обединеното кралство, съобщи, че ще разгласи пакет от ограничения за подкрепяне на сметките за сила - само че не още - по време на встъпителните ѝ обичайни „ Въпроси към министър-председателя “ в Камарата на общините в Лондон.

„ Аз, като министър-председател, ще подхваща незабавни дейности, с цел да оказа помощ на хората по отношение на цената на техните сметки за сила, ще направя известие на следващия ден и ще дам на хората сигурност, с цел да се уверят, че ще могат да преживеят тази зима и да можем да разполагаме с енергийни доставки и можем да си го позволим “, сподели тя.

Междувременно Кийр Стармър, водач на опозиционната Лейбъристка партия, разяснява, че въпреки да е имало смяна на върха, тя просто е повече от същото.

„ Няма нищо ново във фантазията на торите за стопанска система, която се просмуква надолу, нищо ново в този министър-председател на торите, който кимаше за всяко едно решение, което ни вкара в тази каша, и в този момент споделя какъв брой е извънредно “, сподели той.

Бившият външен министър Тръс размени Борис Джонсън, който напусна поста през юли след поредност от кавги и оставки, само че остана на поста до избирането на нов водач. Тръс завоюва изборите за водач на торите с 81 326 гласа, до момента в който противникът й, някогашният капиталов банкер Риши Сунак, получи единствено 60 399.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР