Лиз Магил, президент на Университета на Пенсилвания, едно от първите

...
Лиз Магил, президент на Университета на Пенсилвания, едно от първите
Коментари Харесай

Президентът на университета в Пенсилвания подаде оставка заради антисемитизъм

Лиз Магил, президент на Университета на Пенсилвания, едно от първите висши учебни заведения в Съединени американски щати, разгласи в изказване, че ще се отдръпна от поста си " непринудено " , заключи Си Ен Ен.

" За мен беше чест да работим с нашите преподаватели, студенти, личен състав, ученици и членове на общността, с цел да напреднем в жизненоважните задачи на университета ", сподели Лиз Магил.

Заедно с нея се отдръпва се и ръководителят на борда на Университета на Пенсилвания Скот Бок.

Решението ѝ идва след реакцията, която получи след показанията си за антисемитизъм в Конгреса, дадени във вторник.

По време на свидетелските показания Магил не съумя да даде ясни отговори дали митингите в кампуса, " призоваващи към геноцид над евреите ", нарушават кодекса на държание в университета.

След това двупартийна група, състояща се от над 70 членове на Конгреса, препрати писмо до членовете на борда на Университета на Пенсилвания, Харвардския университет и Масачузетския софтуерен институт, настоявайки техните президенти да подадат оставка, като в същото време ги призоваваше да " дават използван проект, с цел да подсигуряват, че евреите и израелските студенти, учители и преподаватели са в сигурност в техните кампуси. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР