Лияна Глори, жителка на австралийското село Лесби в щата Виктория,

...
Лияна Глори, жителка на австралийското село Лесби в щата Виктория,
Коментари Харесай

Хаос в Австралия: Неизтребима трева превзе цяло село

Лияна Глори, жителка на австралийското село Лесби в щата Виктория, се опасява, че ще изгуби борбата с тревата, която безусловно гълта къщата й, пишат локални медии.


Става дума за екзотичната билка, наречена " Хилманова суматоха ", която последователно, само че несъмнено завладява цялото село. Тревата дотам е обрасла в цялата къща и двор, че Глория е на мнение, че тя разполага със личен разум. Безбройните й опити да унищожи това растение продапали. Тъй като тревата е доста суха, вятърът я разнася елементарно.

" Дъщеря ми и аз безусловно към този момент не можем да си пробием път, с цел да стигнем до кофите за отпадък. Само пораства и пораства. Понякога не мога да отворя външната врата на къщата. Има толкоз доста трева, невероятно е да се излезе, " оплаква се дамата. Разпространението на " Хилмановата суматоха " толкоз е напреднало, че е затворен основният селски път, а жителите търсят помощ в обществените мрежи.

При опитите тревата да бъде окосена, тя блокирала механизмите на косачките, елементарните коси също били безполезни. Подобна зараза се е случила през 2016 година, когато растението заплашило 20 семейства, само че " в никакъв случай не е било толкоз зле ".

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР