Liversport Prague Open, четвъртфиналАнастасия Потапова – Анет Контавейт 6-1 6-1

...
Liversport Prague Open, четвъртфиналАнастасия Потапова – Анет Контавейт 6-1 6-1
Коментари Харесай

Да вземеш реванш със стил: Потапова даде само два гейма на Контавейт


Liversport Prague Open, четвъртфинал
Анастасия Потапова – Анет Контавейт 6-1 6-1


Анастасия Потапова играе на доста високо равнище през последния месец и се класира за трети следващ полуфинал от Тура, откакто доближи до този стадий и в Прага.

Рускинята взе впечатляващ реванш против втората в света Анет Контавейт, елиминирайки я с 6-1 6-1 за единствено 51 минути на корта.

Този резултат идва седмица, откакто естонката я в профил на същия стадий в Хамбург с 6-3 7-5, преди да отстъпи на Бернарда Пера на финала.

Днес конспирация нямаше, защото Потапова освен записа пет пробива и доминираше разиграванията от посрещане, само че и бе безапелационна в своите подавания. Тя загуби единствено шест от 34 точки на собствен сервис през дуела, като в същото време сграбчи съвсем 60% от тези в геймовете на съперничката си.

Потапова, която е седма сложена, ще срещне Магда Линет или Ван Циан в идващия къг на шампионата. Предвид развоя на шампионата тя е най-високо класираната състезателка, която към момента е част от схемата и с това се трансформира във любимка за трофея.

Световната №59 има единствено едно отличие на равнище WTA – в Истанбул през тази година. Тя игра два финала през 2018, само че не съумя да реализира триумфи в тях.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР