Ливърпул започна с победа новия сезон в Шампионската лига. Отборът

...
Ливърпул започна с победа новия сезон в Шампионската лига. Отборът
Коментари Харесай

Мечтано начало за "Ливърпул" в Шампионската лига

" Ливърпул " стартира с победа новия сезон в Шампионската лига. Отборът на Юрген Клоп завоюва с 3-2 над " Пари Сен Жермен " на своя стадион в мач, който умерено може да попадне измежду класиките в историята на шампионата.

Мърсисайдци, които са безупречни във Висшата лига досега, започнаха устремно и приложиха домашен напън в най-чистата му форма. Въпреки 7-те изпълнени корнера доникъде на полувремето и още няколко разбърквания в наказателното поле обаче гол не падна.

Това въпреки всичко се случи в 30-та минута, когато Даниел Стъридж вкара с глава след центриране отляво. Това бе първи мач като титуляр за Стъридж в Шампионската лига от 6 години и той го ознаменува уместно.

Само 6 минути по-късно домакините получиха дузпа за фаул на Бернат против Вайналдум. Джеймс Милнър извърши невъзмутимо и направи 2-0.
Снимка: Reuters
Когато изглеждаше, че ПСЖ е стъписан и мъчно може да реагира, Тома Муние върна един гол. Повторенията демонстрираха, че при построяването на офанзивата има засада на Кавани, само че голът бе приет.

През втората част " Ливърпул " играеше по-добре от противника си, само че пропусна няколко преференциални положения и бе осъден в 83-та минута, когато Килиан Мбапе вкара за 2-2.

Последва напълно къс ужас в редиците на домакините, който можеше да коства скъпо, тъй като Юлиян Дракслер пропусна страховит късмет да донесе успеха на парижани.
Снимка: Reuters
Вместо това " Ливърпул " се подвигна на напън и след един удар в гредата на Трент Александър-Арнолд, Роберто Фирмино се възползва от положително състояние пред себе си и в 92-ра минута вкара победния гол за домакините.

В другия мач от тази група " Цървена звезда " и " Наполи " приключиха 0-0 в Белград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР