Ливърпул записа втора победа във Висшата лига, надделявайки над Саутхемптън

...
Ливърпул записа втора победа във Висшата лига, надделявайки над Саутхемптън
Коментари Харесай

Нов вратарски кошмар за Ливърпул, но втора победа във Висшата лига

Ливърпул записа втора победа във Висшата лига, надделявайки над Саутхемптън като посетител. „ Червените”, които в този мач играха в новите си черни екипи, се постановиха с 2:1, само че в края на срещата на „ Сейнт Мерис” трепериха, откакто седем минути пред до края позволиха безразсъден гол. Гостите поведоха в резултата след попадения на Садио Мане и Роберто Фирмино, а почетния гол за „ светците” бе дело на някогашния нападател на „ мърсисайдци” Дани Ингс.

Голямата въпросителна за Юрген Клоп бе вратарският пост, където немският експерт не може да разчита на титулярния си пазач Алисон Бекер, който се контузи в първия кръг от шампионата. Резервата Адриан пък получи нелепа контузия след празненствата след извоюваната Суперкупа на Европа и бе под въпрос за през днешния ден. В последна сметка испанецът съумя да се възвърне в точния момент и застана под рамката.

В същото време Клоп реши да направи няколко промени в халфовата линия на отбора си, като остави на пейката Фабиньо и капитанът Джордан Хендерсън, за сметка на Джеймс Милнър и Алекс-Окслейд Чембърлейн.

От своя страна домакините трябваше да измият срама след изненадващата загуба в първия кръг от сезона, когато изгубиха с 0:3 от Бърнли.

Двубоят на „ Сейнт Мерис” стартира с няколко положителни офанзиви на гостите от Ливърпул, които обаче не бяха материализирани. Постепенно домакините на собствен ред сътвориха рискове пред Адриан, като в границите на една минута испанецът трябваше да се намесва уверено. Първо той се поддаде на напрежението и бе на косъм да сгреши, откакто Ван Дайк му върна топката в наказателното поле. В идната офанзива обаче Адриан работи авторитетно и излезе прозорливо, с цел да пресече пас към Че Адамс. В 18-ата минута още веднъж Адамс имаше добър късмет след центриране от корнер, само че изстрелът му излезе в навън.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР