Ливърпул записа категорична победа с 4:0 при домакинството на Уест

...
Ливърпул записа категорична победа с 4:0 при домакинството на Уест
Коментари Харесай

Ливърпул оправда всички очаквания и започна със силна заявка във Висшата лига!

Ливърпул записа безапелационна победа с 4:0 при семейството на Уест Хем от първия кръг на Висшата лига на „ Анфийлд “. По този метод воденият от Юрген Клоп тим даде безапелационна поръчка, че ще бъде един от кандидатите за купата в британския шампионат през актуалната акция. Садио Мане означи два гола при триумфа на Ливърпул, а по едно попадение прибавиха Мохамед Салах и Даниел Стъридж.

Ливърпул имаше тотално предимство против своя противник Уест Хем през първото полувреме.

Мърсисайдци сътвориха първата доста рискова обстановка в мача още в 8-та минута. Мохамед Салах пусна доста добър пас към Роберто Фирмино, който бе изведен на отлична позиция, само че се забави със завършващия удар и Майкъл Антонио съумя да му избие топката, която бе уловена по-късно от Лукаш Фабиански.

Садио Мане получи отличен извеждащ пас в 15-та минута, само че не съумя да окаже добър надзор върху топката, а Фабиански излезе и улови.

Джеймс Милнър центрира остро в наказателното поле на Уест Хем в 17-та минута, само че Салах и Фирмино се разминаха с топката.

Ливърпул поведе в резултата в 19-та минута. Наби Кейта доста добре видя включването отляво на Андрю Робъртсън, който центрира остро в наказателното поле на Уест Хем, където Мохамед Салах бе оставен непокрит и от близко вкара в опразнената врата.

Тренд Александър-Арнолд стреля рисково от фаул в 24-та минута, само че Лукаш Фабиански показва доста добър инстикт и съумя да избие топката в корнер.

Уест Хем можеше да изравни резултата в 27-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул Балбуена бе изтърван и стреля с глава, само че Алисон избави.

Пред Марко Арнаутович се откри доста добра опция в 30-та минута, когато стреля, само че не съумя да нанесе добър удар и Алисон избави без проблеми.

Ливърпул провежда страхотна офанзива в 37-та минута, когато Фирмино комбинира със Салах, който от близко стреля, само че Фабиански съумя да избави.

Садио Мане с глава се опита да изведе Мохамед Салах на чиста позиция в наказателното поле на Уест Хем, само че Фабиански излезе, изпревари египетския нападател и улови топката.

Ливърпул удвои своята преднина в добавеното време на първата част. След центриране в наказателното поле на Уест Хем, Милнър върна топката обратно към Мане, който от близко вкара в опразнената врата.

През второто полувреме Ливърпул очевидно понижи оборотите, само че все пак не остави никакви шансове за своя противник.

Ливърпул вкара трети гол в 53-та минута, само че попадението бе от безапелационна засада. Роберто Фирмино подаде към Мане, който бе в състояние на засада, която не бе маркирана от страничния арбитър и сенегалският нападател вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Лукаш Фабиански.

Ливърпул осъществя четвърти гол в 88-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Уест Хем, Робърт Снодграс не съумя да почисти топката с глава, а я продължи към Даниел Стъридж, който от близко порази вратата на Лукаш Фабиански.

Пред Даниел Стъридж се откри нова опция в 90-та минута. Нападателят стреля, само че Лукаш Фабиански съумя да избави.

В идващия кръг Ливърпул гостува на Кристъл Палас, до момента в който Уест Хем е хазаин на Борнемут.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР