Ливърпул загуби по унизителен начин първия си мач като шампион

...
Ливърпул загуби по унизителен начин първия си мач като шампион
Коментари Харесай

След шпалира "Сити" унизи новия шампион на Англия

" Ливърпул " загуби по позорен метод първия си мач като първенец на Англия след 30-годишна пауза. Тимът на Юрген Клоп беше победен с 4:0 от досегашния притежател на купата " Манчестър Сити " в конфликта сред първия и втория в Премиър лийг.

" Червените " бяха посрещнати с шпалир на ст. " Етихад " в Манчестър, след което обаче домакините се разправиха по жесток метод с новите първенци. " Сити " изигра феноменални 25 мин. в края на първото полувреме и означи три гола още преди почивката. Капитанът Кевин де Бройне откри в 25-ата мин. от дузпа за нарушаване против Рахим Стърлинг, а в 35-ата самият някогашен състезател на " Ливърпул " се разписа за 2:0. В последната минута от първата част осъществя и Фил Фоудън.

В началото на второто полувреме гостите натиснаха и бързо сътвориха няколко рискови обстановки, при една от които реферът отсъди дузпа за фаул против Садио Мане. Благодарение на видео повторенията обаче стана ясно, че нарушаването е било отвън границите на наказателното поле и от назначения директен свободен удар Трент Александър-Арнолд стреля в навън.

" Ливърпул " беше дефинитивно свален на земята в 66-ата мин., когато след изстрел на Стърлинг влезлият като запаса Алекс Окслейд-Чембърлейн си вкара автогол. В четвъртата минута от добавеното време Рияд Марез заби и пети гол във вратата на мърсисайдци, само че този път ВАР се намеси в тяхна изгода и попадението беше анулирано поради преодоляване на топката с ръка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР