Ливърпул за втори пореден кръг отправи предизвикателство към Манчестър Юнайтед

...
Ливърпул за втори пореден кръг отправи предизвикателство към Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Ливърпул не показа сантименти към Рафа и неговите свраки

Ливърпул за втори следващ кръг насочи предизвикателство към Манчестър Юнайтед и го измести от втората позиция във Висшата лига. В 29-ия кръг мърсисайдци надиграха Нюкасъл с 2:0 вкъщи и реализираха трета поредна победа (и четвърта в последните си 5 турнирни срещи).

Мохамед Салах преди почивката и Садио Мане след нея осъществиха попаденията за спечелилите, до момента в който „ свраките” от своя страна се разиграха едвам когато Ливърпул върна газта с мисъл за идните си европейски задължения. Попадението на Мане пък бе под номер 200, откогато Клоп пое юздите на „ Анфийлд”.

Очаквано мърсисайдци натикаха противника в личната му половина от първата минута, като отборът на Рафа Бенитес стоеш извънредно плътно спретнат в 30-те метра пред вратата си. Въпреки този факт полека-лека първите пролуки започнаха да си личат. В 16-ата минута Емре Джан метна дълъг пас наляво, а Салах хвърли много старания, с цел да догони кълбото. От позиция, от която се очакваше центриране, египтянинът нанесе неочакван тежък шут от въздуха, който спря във външната страна на мрежата зад близката греда.

В 26-ата минута Деян Ловрен имаше късмет да бъде на точното място пред вратарското поле, с цел да засече центрирането на Салах от корнер. Хърватинът не се оправи доста сполучливо, а Дубравка също не бе до дъно безапелационен при спасяването, като въпреки всичко заплахата отмина.

Секунди по-късно Роберто Фирмино изведе Салах на чудена позиция в наказателното поле. Последният реши да спре, с цел да излъже Джамал Ласелс, само че след това бе затворен от Пол Дъмет преди да шутира.

Господството на Ливърпул се материализира в 40-ата минута. Тогава възпитаниците на Клоп завоюваха топката в половината на противника, а Алекс Окслейд-Чембърлен се понесе през центъра с мощна крачка. Бранителите на Нюкасъл сякаш заедно не помниха за Салах и той добре обработи асистенцията, а по-късно вкара с шут сред краката на Дубравка – 1:0.

В самия завършек на полувремето Нюкасъл можеше да отвърне, в случай че не беше чудесното избавяне на Лорис Кариус. Мохамед Диаме насочи яростен шут от към 20 метра по посока на горния десен ъгъл, а немският пазач реагира необикновено, с цел да избие с една ръка около гредата.

След почивката домакините не трябваше да чакат дълго за гола на успокоението. В 55-та минута Емре Джан завоюва топката в центъра на терена, а след това я даде на Фирмино, изтеглил се по-назад, с цел да получи. Бразилецът пое напред и в точния миг пусна хитра асистенция по тревата за Садио Мане. Сенегалецът без да се замисля шутира от придвижване право в долния ляв ъгъл – 2:0.

Оттук нататък главната задача пред домакините се трансформира съхраняването на резултата и силите на част от водещите играчи. Затова до края на срещата Роберто Фирмино, Садио Мане и Окслейд-Чембърлейн напуснаха игра поради задаващия се реванш против Порто от Шампионската лига през седмицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР