Ливърпул, Уест Хям, Тотнъм, Арсенал и Евертън трябва да са

...
Ливърпул, Уест Хям, Тотнъм, Арсенал и Евертън трябва да са
Коментари Харесай

Кои отбори се класират за Лигата на конференциите и какъв е форматът на новия турнир

Ливърпул, Уест Хям, Тотнъм, Арсенал и Евертън би трябвало да са нащрек за новия шампионат Лигата на конференциите, защото приключилият на 7 място във Висшата лига ще играе в него през идващия сезон.

УЕФА сътвори новия шампионат преди броени месеци. Той ще се организира паралелно с Шампионската лига и Лига Европа и е за тези тимове, които не са съумели да се класират за някои от останалите две надпревари под егидата на Европейската централа.

За Лигата на конференциите ще печели квота и носителят на Купата на Лигата, само че в тази ситуация тя е във витрината на първенеца Манчестър Сити и по този начин визата се дава на първия отбор, който е отвън зона Шампионска Лига и Лига Европа, а точно седмият в крайното класиране.

В Испания, Италия и Германия седмото място също ще е отредено за новото съревнование на УЕФА, защото там няма шампионат Купа на Лигата.

Мачовете ще се организират в четвъртъците, когато е Лига Европа, а началните часове ще са 19:45 и 22:00 българско време.

Форматът предлага 3 квалификационни кръга, плейофен подобен (баражи) и най-после групова фаза. Отборът от Висшата лига ще се включи непосредствено от плейофа, който е на разменено посещение (19 и 26 август).

Осемте спечелили от групите не престават непосредствено към 1/8-финалите. Тези, които са завършили на втора позиция също ще имат късмет да минат напред, само че първо ще би трябвало да се срещнат един с различен между тях, както и с тези, които са приключили на трето място в груповата фаза на Лига Европа.

Финалът е на 25 май в Тирана, Албания, а премията е квота за групите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР