Ливърпул стигна до второ поредно равенство във Висшата лига. След

...
Ливърпул стигна до второ поредно равенство във Висшата лига. След
Коментари Харесай

Криза! Ливърпул се издъни и в Нюкасъл

Ливърпул стигна до второ следващо тъждество във Висшата лига. След 1:1 с УБА, късно нощес мърсисайдци не победиха и различен от забърканите в битката за оцеляване отбор - Нюкасъл. Нулевото реми на " Сейнт Джеймсис Парк " значително се дължи на съвършения пазач на ''свраките'' - Карл Дарлоу, който отчая звездите на " алените ".

Един от огромните длъжници за гостите с споделяше Мохамед Салах, който на два пъти остана самичък против гореспоменатия вратар, само че показва неакуратен мерник. Изгодни положения за любимеца пропиля и Роберто Фирмино.

Нюкасъл заслужи точката си с доста битка по целия терен. С малко повече шанс, Калъм Уилсън или Кийрън Кларк, можеха да поднесат огромната изненада, само че Алисон беше на своето място.

Ливърпул остава на върха в Премиър лийг с 33 точки. Момчетата на Клоп имат три повече от втория Манчестър Юнайтед. " Джордитата " са под №14.

Срещата на " Сейнт Джеймсис Парк " не стартира по усета на първенците. Гостите стартираха отпуснато, изключително в защита, като голова опция се откри пред Калъм Уилсън още в 3-ата минута. Тогава британският национал опита да сюрпризира Алисон с изстрел от дребен ъгъл, който беше избит в корнер. При него Мърфи скочи над всички, само че не можа да насочи акуратно с глава.

Малко по-късно някогашният стрелец на Борнемут се измъкна от персоналния си надзирател и при пас от фаул. Изтеглената защита на Ливърпул се провали в устрема си за изкуствена засада и по този начин нападателят можеше да стреля с глава. Кълбото мина на сантиметри от далечния ъгъл на мърсисайдци.

" Джордитата " могат да съжаляват, че към този момент не водеха в резултата с настъпването на 13-ата минута. Играта с дълги топки причиняваше съществени вреди на " алената " отбрана. Мощният спринт на Калъм Уилсън остави без конкуренция младия защитник Нат Филипс. Той единствено изгледа по какъв начин №13 на противника шутира от непосредствена непосредственост, само че Алисон действаше уверено и избави своите от най-лошото.

Ливърпул разпростра една от най-хубавите си офанзиви в 25-ата минута. Тогава Алекзандър-Арнолд опитва непосредствено от въздуха да продължи към намиращия се на далечна греда Мане. Вратарят на " свраките " Карл Дарлоу, " прочете " обстановката и пресече пътя на подаването в сюблимния момент.

Домакините извадиха огромен шанс в 35-ата минута! Мат Ричи се оказа на неточното място и покриваше засадата при извеждащ пас за Салах. Така египтянинът остана самичък против Карл Дарлоу, само че изненада и самия себе си, откакто не съумя да преодолее надарения вратар.

Ливърпул пропиля чудесна опция да поведе в резултата малко преди паузата. Роберто Фирмино най-накрая подсети за присъединяване си в мача, откакто даде подтик на " аленото " нахлуване с подаване за Салах. Миг преди Фараона да насочи може би голов изстрел, американецът ДеАндре Йедлин се хвърли в неговите крайници и почисти уверено.

Последният удар по топката за първата част, можеше да подари мърсисайдци с попадение. Роберто Фирмино се възползва от недоразумение сред централните бранители на Нюкасъл. Бързо се ориентира от изскочилия късмет и насочи с глава. Карл Дарлоу обаче бе на мястото си и го отчая с удивителен инстикт.

Липсата на креативност в офанзивната скица на " алените " принуди до това момчетата на Юрген Клоп да бъдат рискови, само при статични положения. При следващото от тях в 55-ата минута, Алекзандър-Арнолд откри Мане, който с глава стреля около дясната греда.

Мохамед Салах продължи да бъде дебитор за своя отбор, откакто направи нов огромен пропуск. В 65-ата минута, извеждащо подаване на Фирмино разсече защитата на " джордитата ". Африканският му сътрудник се нуждаеше от едно лъжливо допиране, с цел да отстрани Шер и незабавно да опитва шут към десния ъгъл на Дарлоу. Целта обаче не бе изумена.

Футболистите на Нюкасъл можеха да поведат изненадващо в мача с идването на 77-ата минута. Кийрън Кларк показва силата на своето позициониране и скочи най-високо, с цел да удари топката с глава. Алисон го отчая с основна интервенция.

Страхотна интервенция на Фабиан Шер предотврати гол за Ливърпул, 10 минути преди края. Тогава вратарят Дарлоу мазета остро подаване към Мане, само че топката, въпреки и с шанс, доближи до сенегалеца. Преди да насочи в опразнената мрежа обаче, звездата на гостите бе блокиран от съвършения шпагат на бранителя на " свраките ".

В оставащите мигове от срещата, първенците подвигнаха интензитета на своето показване. Те можеха да стигнат и до скъпоценния гол, само че за кой ли път бяха разочаровани от Дарлоу. Юношата на Нотингам Форест резервира самообладание и завоюва самостоятелната си борба с Фирмино при негов удар с глава.

На 4 януари Ливърпул гостува на представящия се мощно Саутхямптън. Нюкасъл пък приема различен от водачите, а точно Лестър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР