Ливърпул стигна до успеха с 3:0 в петия кръг срещу

...
Ливърпул стигна до успеха с 3:0 в петия кръг срещу
Коментари Харесай

Ливърпул на върха във Висшата лига след триумф над Кристъл Палас

Ливърпул стигна до триумфа с 3:0 в петия кръг против Кристъл Палас при семейството си на „ Анфийлд”. През първата част Садио Мане откри резултата и вкара в девети следващ мач против „ орлите”, а в 79-ата Мохамед Салах вкара 2:0 пред именитата естрада „ Коп”. Крайния резултат оформи Наби Кейта в последната минута на постоянното време.

Успехът прати „ червените” краткотрайно на върха в елита на Англия, като отборът на Юрген Клоп има 13 точки от пет изиграни мача, а на три зад тях са Манчестър Юнайтед, Евертън и Челси, само че и трите тима са с мач по-малко.

Кристъл Палас пък е в средата на класирането с пет точки.

Причудливо, само че Кристъл Палас пръв бе покрай попадение в срещата. Конър Галахър изпрати балонна топка в наказателното поле на домакините, която прехъврли Алисон, който с една ръка я отклони в страни към гредата. Секунди по-късно и Бентеке нацели гредата на Ливърпул с глава.

В деветата минута Мане комбинира вляво за Цимикас, който даде изострен пас за Диого Жота в наказателното поле на Палас. Португалецът насочи мощен удар от доста дребен ъгъл, само че той беше неакуратен. Чевтърт час след старта на мача капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън можеше да изведе отбора си наперд. Той получи центриране от Мане на далечната греда и шутира от воле, само че Гуаита се намеси добре и мазета в корнер.

В 26-ата минута Ибу Конате се намеси доста добре в обстановка " един на един " с Кристиан Бентеке, неутрализирайки опит за удар на белгиеца. Цимикас направи центриране към Мо Салах в 30-ата минута, само че ударът на египтянина от въздуха бе много слаб за Гуаита. Миг преди този момент Тиаго Алкантара бе в добра позиция и нанесе удар, само че струпалите се бранители на " орлите " пред вратата на Палас попречиха топката да навести лондонската врата.

Пет преди края Жота направи вероятно пропуща на сезона. Тиаго Алкантара насочи мощен удар с глава от близко към вратата на Палас, само че Гуаита мазета. Вратарят на гостите бе лежащ, а кълбото отиде в Жота, който просто трябваше да прати топката във вратата на " орлите ", само че ударът на португалеца от няколко метра отелтя доста високо.

Две преди края на първото полувреме мърсисайдци поведоха в резултата. Цимикас центрира от ъглов удар, а Салах нанесе мощен удар с глава към вратата на гостите. Гуаита мазета напред, само че право в Мане, който от близко се разписа за девети следващ път във вратата на " орлите ".

В добавеното време Алисон направи избавяне след удар на Уорд. Второто полувреме стартира с два далечни удара от Ливърпул, само че незадоволително положителни, а Палас заигра по-уверено. След час игра наложително напусна Тиаго Алкантара, а на негово място влезе Наби Кейта. В 67-ата минута Гуаита направи двойно избавяне след удари на Кейта и Салах.

В 79-ата пък пристигна вторият гол за " алените ". Ван Дайк опита да нападна топка с глава след центриране от корнер, само че тя продължи надясно за Мохамед Салах, който от близко с левия крайник разпечата вратата на противника за 2:0.

В последната минута от постоянното време влезлият като запаса Наби Кейта осъществя свръхестествен гол от воле с левия крайник, с цел да повиши още задатъка на мърсисайдци - 3:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР