Ливърпул срази у дома Челси с 2:0 в дербито от

...
Ливърпул срази у дома Челси с 2:0 в дербито от
Коментари Харесай

Ливърпул с важен успех срещу Челси

Ливърпул съкруши вкъщи Челси с 2:0 в дербито от 34-ия кръг на британската Висша лига и направи нова решителна крачка в битката за купата, връщайки се още веднъж на върха с две точки задатък пред първенеца Манчестър Сито, който е с мач по-малко в актива си. Мърсисайдци прекършиха „ сините “ от Лондон с два бързи гола на Садио Мане (51) и Мохамед Салах (53) при започване на втората част. Особено второто попадение на египтянина бе извънредно красиво. Това бе първа победа за „ червените” над този съперник вкъщи от 7 години насам.

След половин час игра Вилиан направи двойно подаване с Азар и шутира неопределено, макар че мърсисайдци продължаваха да са по-активни. До края на първата част обаче попадение по този начин и не бе осъществено.

В началото на втората част „ алените “ нанесоха бърз двоен удар. Първо Садио Мане (51) с глава вкара за 1:0 след пас на Хендерсън, а по-късно Мохамед Салах (53) с приказен удар не остави шансове за Кепа и вкара за 2:0.

В идващите минути “сините” пропуснаха няколко превъзходни благоприятни условия за гол. Първо Азар бе изведен от Давид Луис самичък против Алисон, само че след удара му топката се отби в гредата, а малко по-късно белгиецът шутира от воле, а вратарят на домакините избави. При идната обстановка удар на Игуаин в наказателното поле бе блокиран от Ван Дайк.

До края на срещата гостите по този начин и не съумяха да стигнат до почетно попадение и си потеглиха с празни ръце от „ Анфийлд “.

След успеха си Ливърпул отново е водач с 85 точки и 2 повече от Манчестър Сити, който е с една среща по-малко. Челси остава четвърти с 66 точки и на 2 пред Манчестър Юнайтед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР