Ливърпул си заслужи победата срещу Виляреал на базата на показаното

...
Ливърпул си заслужи победата срещу Виляреал на базата на показаното
Коментари Харесай

Ван Дайк: Труден мач, но си заслужихме победата

Ливърпул си заслужи успеха против Виляреал въз основата на показаното през второто полувреме, съобщи един от водачите на тима Върджил ван Дайк. Испанците надиграха "червените " през първото полувреме и заличиха изоставането си от първия мач, само че вторите 45 минути се развиха напълно по усета на Юрген Клоп и неговите футболисти, които означиха три гола и се класираха на край в Шампионската лига.

"Беше много тежък мач, а първото полувреме би трябвало да го забравим допустимо най-скоро. Липсваше ни експанзия и с топка, и без топка. Ранният гол също не ни оказа помощ и напряко ги окрили. Трябваше да реагираме, трябваше да играем като по-зрял тим и считам, че направихме точно това през второто полувреме ", сподели той.

"Когато започнахме да печелим топката на преса, на тях им стана надалеч по-трудно да играят. Смятам, че успеха е изцяло заслужена въз основата на стореното през второто полувреме. Мачът обаче можеше да приключи по тотално друг метод ".

През второто полувреме в игра се появи Луис Диас и колумбиецът освен промени радикално играта на Ливърпул, а и вкара втория гол.

"Той е страховит. Хвърли се с всички сили, а играта му един на един е просто неповторима. Ако загуби топката, той си я печели назад допустимо най-бързо и нападна отново. Много е мъчно да се защитаваш против сходен футболист и се веселя, че той влезе в игра през втората част. Следва да го направи и в Париж ", продължи Ван Дайк.

Финалът в действителност ще бъде финален мач за "червените ", които вършат сезон за върхове и ще изиграят оптималния брой срещи. Те завоюваха Купата на Лигата, ще играят за трофеите на ФА Къп и Шампионската лига, както и за купата в шампионата. Според Ван Дайк, този цикъл се харесва на футболистите на Ливърпул.

"Забавляваме се. В Нюкасъл бе мъчно, защото те се радваха на доста сериозна поддръжка от трибуните. Най-вече първоначално, тъй като след това смълчахме почитателите им. Разбира се, този мач не си наподобява с оня в Нюкасъл, защото тук Виляреал се хвърли с всичко напред и нямаше какво да губи. За тях това бе мачът на живота им и най-важният може би в цялата клубна история. Разбира се, че ще се хвърлят, но ние би трябвало да сме удовлетворени. Радваме се на успеха и към този момент гледаме към Тотнъм през уикенда ", сподели още нидерландецът.

"Ние по принцип не мислим за самите титли и това е видно при диалозите със съотборниците ми или с мениджъра. Наистина е по този начин. Може и да мечтаем (за четири трофея), само че би трябвало да бъдем реалисти. Както се видя и в мача с Виляреал, някои дребни елементи могат напряко да те изритат от даден шампионат. За благополучие, довечера (в сряда) това не се случи. На край сме и се надявам да го спечелим.

"Сигурен съм, че последователите ни ще ни накарат да се усещаме като домакини в Париж. Убеден съм, че ни чака нова доста специфична вечер. Преди това обаче имаме и край за ФА Къп против Челси, тъй че е рано да мислим за Шампионската лига. Важно е да се любуваме на всеки мач и тук приказвам най-много за себе си. По това време предходната година дори не бях покрай завръщане на терена, а в този момент сме носители на Карабао Къп и имаме още два финала за изиграване ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР