Ливърпул се върна на първо място в Премиър лийг, след

...
Ливърпул се върна на първо място в Премиър лийг, след
Коментари Харесай

Планът на Моуриньо се провали! Ливърпул разгроми Манчестър Юнайтед с 3:1 на Анфийлд!

Ливърпул се върна преди всичко в Премиър лийг, откакто изцяло справедливо победи с 3:1 Манчестър Юнайтед на "Анфийлд " в 201-вото дерби сред огромните противници на британския футбол. Садио Мане даде задатък на домакините в 24-тата минута, а Джеси Лингард изравни девет минути по-късно след груба неточност на Алисон. През второто полувреме Джердан Шакири (73', 80'), който се появи като запаса, се трансформира в воин за Ливърпул, вкарвайки два гола. Това бе първи турнирен триумф на мърсисайдци над Манчестър Юнайтед от осем мача насам.

"Червените дяволи " към този момент са на 19 точки от днешния си противник.

Юрген Клоп трябваше да прекроява своята отбрана, защото не можеше да употребява контузените Джо Гомес, Жоел Матип и Трент Александър-Арнолд. Деян Ловрен бе сътрудник на Вирджил ван Дайк в центъра на защитата. Натаниел Клайнстартира отдясно, като това бе първият му мач в Премиър лийг за сезона. Фабиньои Наби Кейта също бяха титуляри. Джеймс Милнър отпадна от групата поради мускулна контузия.

Жозе Моуриньо също бе притиснат от травми. Португалецът направи 10 промени спрямо мача с Валенсия през седмицата и две от дуела с Фулъм от предишния кръг. Виктор Линдельоф и Матео Дармиан започнаха в защита. Пол Погба още веднъж остана на скамейката, където бяха и Фил Джоунс, Хуан Мата и Антони Марсиал. Ромелу Лукаку водеше офанзивата на гостите. Името на Крис Смолинг бе оповестено в листата със стартовия състав, само че централният бранител получи травма на загрявката и мястото му бе заето от Ерик Байи.

Домакините предстоящо започнаха по-активно. В четвъртата минута обаче "червените дяволи " получиха правото да изпълнят фаул в половината на Ливърпул. Йънг центрира по земя, а Лукаку, който бе зад защитата, опита да засече с крайник, само че се размина с топката, която влезе във вратата на Алисон. Попадението обаче вярно бе анулирано поради засада.
В шестата минута Де Хеа мазета рисков удар на Фирмино. Салах стигна до топката, само че Линдельоф го притисна и предотврати заплахата, като останаха подозрения дали шведът не извърши нарушаване. Претенциите на домакините обаче бяха напълно леки.
Ливърпул натисна крепко. В девета минута Линдельоф сбърка, което даде късмет на Салах да нахлуе в наказателното поле. Египтянинът обаче се забави и топката бе изчистена. Тя попадна във Фабиньо, който стреля от границата на наказателното поле. След лек рикошет в крайници на Байи тя профуча настрана от вратата. При последвалия корнер Ван Дайк засече, само че Йънг почисти пред голлинията.
Действията се развиваха напълно в половина на гостите, като пресата на Ливърпул не даваше никакъв късмет на съперника да изнесе топката.
В 24-тата минута разумното се случи. Фабиньо откри с брилянтен пас в наказателното поле Мане, който си пое елегантно на гърди, след което стреля от въздуха, пращайки топката сред краката на Де Хеа - 1:0.

Две минути по-късно Ливърпул извърши фаул отляво на наказателното поле. Топката бе центрирана към Фирмино, който задържа, след което откри Ловрен на далечната греда, само че ударът на бранителя профуча над вратата.
Домакините продължиха да са по-активни, само че груба неточност на Алисон в 33-тата минута даде късмет на Манчестър Юнайтед да изравни резултата. Лукаку центрира отляво и в началото изглеждаше, че стражът ще се оправи без проблем, само че бразилецът не съумя да захлупи топката, изпусна я и Лингард я прати във вратата му.

За началото на второто полувреме в игра за гостите се появи Маруан Фелайни, който размени Диого Далот.
В 51-вата минута Фабиньо засече с глава центриране на Робърстсън, след което топката чукна ръката на Байи и Ван Дайк изиска дузпа, само че сигнал не последва. Секунди по-късно Фирмино получи в наказателното поле, задържа сред четирима бранители и стреля по земя, само че Де Хеа се намеси ослепително и избави с една ръка. Кейта не съумя с добавката.
Ливърпул продължаваше да търси гола, а Юнайтед се затвори безусловно в наказателното си поле. В 61-вата минута Салах центрира меко към далечната греда, където Ван Дайк засече, само че Дармиан отклони в следващ корнер.
В 64-тата минута, при едно от редките излизания на гостите отвън централната зона, Йънг проби отляво и центрира рисково към далечната греда, където Фелайни очакваше топката, само че Андрю Робърсън се намеси добре и почисти в ъглов удар.
20 минути преди края Юрген Клоп размени Кейта с Джердан Шакири.
Това даде неотложен резултат. В 73-тата минута Мане проби доста добре отляво, преодолявайки с лекост Ерера. След това сенегалецът центрира остро по земя, Де Хеа мазета с крайник, само че Шакири бе най-бърз, стигна до топката и шутира мощно. Получи се рикошет в крайници на Йънг, след което влетя под напречната греда.

В 81-вата минута Шакири довърши Юнайтед с втория си гол в мача след удар от границата на наказателното поле и нов рикошет в Байи, който направи топката непостижима за Де Хеа - 3:1.
Ливърпул още веднъж излезе преди всичко с една точка преднина пред първенеца Манчестър Сити. Манчестър Юнайтед остава шест с 26 пункта - 19 по-малко от мърсисайдци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР