Ливърпул се класира за полуфиналите на Купата на лигата на

...
Ливърпул се класира за полуфиналите на Купата на лигата на
Коментари Харесай

Спектакъл на Анфийлд за Купата на лигата! Ливърпул се разправи с Лестър след дузпи

Ливърпул се класира за полуфиналите на Купата на лигата на Англия след извънредно зрелищен и трагичен дуел с Лестър на " Анфийлд ".

Експерименталният състав на Юрген Клоп изигра едва първо полувреме и губеше с 1:3 на почивката. Джейми Варди изведе " лисиците " напред в 9-а минута, а единствено 4 по-късно, още веднъж той направи резултата 0:2. Алекс Окслейд-Чембърлейн върна едно попадение в 19-а минута, само че Джеймс Медисън вкара в 33-а и по този начин двата тима се прибраха на отмора при резултат 1:3.
 Юрген Клоп отново недоволства от програмата: Не е редно да играем през 2 дни
Юрген Клоп отново недоволства от програмата: Не е редно да играем през 2 дни

" За всички е мъчно в тази несигурна среда "

През втората част Юрген Клоп включи четирима от по-силните си играчи и мърсисайдци се преобразиха. Диого Жота върна интригата в 68-а минута, а огромната драма пристигна надълбоко в добавеното време, когато гол на Такуми Минамино в 95-ата минута заличи преднината на " лисиците " и изходът трябваше да се реши след осъществяване на дузпи.

При тях воин за Ливърпул бе аварийният пазач Куивин Келъхър, който избави два наказателни удара. Такуми Минамино също пропусна от бялата точка, само че Диого Жота прати Ливърпул на полуфинал в шампионата за първи път от сезон 2016/17.

Това бе първият от двата конфликта сред тези противници, които ще се проведат в границите на седмица. На 28-и декември мърсисайдци гостуват на " Кинг Пауър Стейдиъм " в среща от 20-ия кръг на Висшата лига.

В другите 1/4-финали от през днешния ден, Челси победи Брентфорд с 2:0 като посетител, а Тотнъм се наложи над Уест Хям с 2:1. Жребият за идващия стадий ще се тегли малко по-късно довечера.
 Снимка 558291
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР