Ливърпул съкруши Бенфика с 3:1 в Лисабон и направи голяма

...
Ливърпул съкруши Бенфика с 3:1 в Лисабон и направи голяма
Коментари Харесай

Ливърпул докосва полуфинал в ШЛ

Ливърпул съкруши Бенфика с 3:1 в Лисабон и направи огромна крачка към полуфиналите в Шампионската лига.

Ибрахима Конате (17) откри с глава, а Садио Мане (34) удвои след бърза контраофанзива. Дарвин Нунес (49) върна " орлите " в мача, а Луис Диас (87) оформи триумфа на гостите.

Така " мърсисайдци " реализираха връх от 8 следващи победи като посетители във всички шампионати. Преди това Ливърпул победи Нотингам Форест (1:0) за ФА Къп, Арсенал (2:0) и Брайтън (2:0) във Висшата лига, Интер (2:0) в Шампионската лига, Бърнли (1:0) и Кристъл Палас (3:1) в Премиър лийг, както и отново Арсенал (2:0), само че за Купата на Лигата.

В неделя Ливърпул още веднъж ще е посетител на първенеца и водач Манчестър Сити в дерби с голямо значение за купата в Англия.

Мениджърът на " алените " Юрген Клоп похвали вратаря на Бенфика Одисеас Влаходимос, който е избавил тима си от по-голяма загуба. " Той беше най-хубавият състезател в мача. Ние играхме добре, само че гъркът направи отлични спасявания ", сподели германецът.

Манчестър Сити доминираше на " Етихад " против първенеца на Испания Атлетико Мадрид, само че победи единствено с 1:0 с гол на Кевин де Бройне (70). Тимът на Пеп Гуардиола сподели феноменални 71% на притежаване на топката, а противниците им излязоха в скица 5-5-0 и нямаха нито един удар към вратата на Едерсон, като повториха антирекорд на АПОЕЛ (Кип) против Реал М от 2012 година

Реваншите са другата сряда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР