Ливърпул реализира трети трансфер преди началото на новия сезон във

...
Ливърпул реализира трети трансфер преди началото на новия сезон във
Коментари Харесай

"Ливърпул" обяви привличането на швейцарския национал Джердан Шакири

Ливърпул " осъществя трети трансфер преди началото на новия сезон във Висшата лига, откакто купи нападателя Джердан Шакири от " Стоук сити ". Швейцарският национал се показа доста мощно на международното състезание в Русия, където отборът му игра осминафинал.

Договорът на Шакири е за пет години, като трансферната му сума е 13 милиона паунда. Толкова е клаузата за откупуване на играча, която от " Стоук " му бяха сложили ако изпаднат от елита.

" Щастлив съм от този трансфер, тъй като " Ливърпул " е клуб с голяма история, прелестни играчи и доста добър треньор. Всеки футболист желае да се изяви на най-голямата сцена, а " Ливърпул " е измежду най-големите тимове. Също по този начин желая да се развъртвам като състезател и да спечелвам трофеи ", сподели Шакири.

През предишния сезон Шакири изигра 38 мача за " грънчарите ", в които вкара осем гола и даде седем асистенции. Общо за престоя си на " Британия стейдиъм " швейцарецът вкара 15 пъти в 92 мача. Преди това той игра за " Байерн " (Мюнхен) (81 мача и 17 гола) и за малко в " Интер " (20 мача и три гола).

Your new number 2️⃣3️⃣

➡️ https://t.co/pNLQSGndOs#XS23pic.twitter.com/MQOSegejnq
— Liverpool FC (@LFC) July 13, 2018

Кариерата на нападателя стартира от родния му " Базел ", където се разписа 23 пъти в 130 мача.

Мениджърът на алените Юрген Клоп дефинира прехвърлянето като доста значим за тима. Според германеца най-силното качество на Шакири е разнообразието, което носи за офанзивата на отбора.

" Той ще пасне идеално на " Ливърпул ". Притежава страхотни качества, доста скорост и футболна надменност, което му оказва помощ против противниците. Убеден съм, че той ще донесе разлика ", сподели Клоп.

Шакири е третият нов футболист на " Анфийлд " през лятото, откакто доту бяха купени халфовете Фабиньо от " Монако " (50 милиона евро) и Наби Кейта от " Лайпциг " (60 милиона евро).

Футболистът си сътвори проблеми по време на международното състезание, откакто в мача от групите против Сърбия (2:1) изрази насладата си, показвайки с ръце двуглав орел, което е отпратка към герба на Албания. Шакири е роден в семейство на албанци от косовски генезис.

ФИФА наказа нападателя дружно със съотборника му Гранит Джака с парична санкция от 10 хиляди швейцарски франка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР