Ливърпул пропусна възможността да спечели требъл този сезон, след като

...
Ливърпул пропусна възможността да спечели требъл този сезон, след като
Коментари Харесай

"Ливърпул" се прости с мечтата за требъл

" Ливърпул " пропусна опцията да завоюва требъл този сезон, откакто загуби с 0:2 гостуването си против " Челси " в 1/8-финал за ФА Къп. Така " алените " не престават да се надяват на два трофея - съвсем сигурната купа във Висшата лига на Англия, както и Шампионската лига. Това също по този начин беше трета загуба за " Ливърпул " в последните 4 мача.

Едно от обясненията за резултата бе, че мениджърът Юрген Клоп бе дал отмора на множеството титуляри, като остави в главния състав единствено Върджил ван Дайк, Анди Робъртсън, Джо Гомес и Садио Мане. По-късно като запаси се появиха Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Джеймс Милнър, само че те не съумяха да оказват помощ да бъде избегната загубата.

Резервният вратар Адриан, който пазеше в този мач, не се намеси добре в 13-ата минута и позволи гол след отдалечен шут на Вилиан. В 64-ата мин. Рос Баркли удвои също с удар отдалеко. " Ливърпул " имаше по-чисти благоприятни условия преди почивката, най-много в 20-ата минута, когато в една офанзива се изредиха да пропущат Такуми Минамино, Дивок Ориги, Садио Мане и Къртис Джоунс. Завърналият се на вратата на " Челси " Кепа Арисабалага избави 10-ина минути по-късно и рисков удар на Мане.

" Очаквано сме разочаровани. Опитахме всичко. Всички видяха, че футболистите се стараха оптимално и аз съм удовлетворен от това. Доминирахме в огромни интервали след почивката преди резултатът да стане 2:0. Ако не бяхме позволили двата гола, може би нещата щяха да бъдат разнообразни, само че ние ги допуснахме и това не ни оказа помощ изключително. Отпаднахме и това е... Сега ще имаме четири дни, с цел да се подготвим за идващия мач с " Борнемут "  и ще бъдем подготвени! ", разяснява Клоп след мача.

Мениджърът на " Челси " Франк Лампард пък съобщи:  " Много съм горделив, тъй като " Ливърпул " е най-хубавият тим в Англия сега. Вторият гол бе доста значим, тъй като знаем какъв брой рисков може да бъде " Ливърпул " в последните минути. " Той особено похвали 18-годишния Били Гилмор, който бе разгласен и за състезател на мача.

За 1/4-финалите се класираха още " Шефилд Юнайтед " след победа с 2:1 след продължения при гостуването си против " Рединг ", както и " Нюкасъл " след триумф с 3:2 на открито над " Уест Бромич Албиън ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР