Ливърпул продължава да бъде непобеден във Висшата лига и запази

...
Ливърпул продължава да бъде непобеден във Висшата лига и запази
Коментари Харесай

Нов късен гол запази перфектната серия на "Ливърпул"

" Ливърпул " продължава да бъде непобеден във Висшата лига и резервира отличната си форма от началото на сезона, постигайки победа в 13-ия кръг на шампионата. Червените минаха през един от най-трудните си проби и надиграха с 2:1 " Кристъл палас " като посетител.

Тимът на Юрген Клоп не игра добре и в огромни интервали от мача срещаше проблеми с " орлите ", само че си потегли с три точки от " Селхърст парк ". Садио Мане изведе " Ливърпул " напред в 49-ата минута, а в 82-ата Заха изравни. Три минути преди края на мача Роберто Фирмино донесе съумяха на алените.

С успеха отборът събира 37 точки, като 12 победи и едно тъждество от началото на сезона. Успехът е четвърти подред за " Ливърпул " и към този момент общо в 30 мача отборът на Клоп е непобеден.

Освен 16-те удара, които насочиха към вратата на " Ливърпул " " орлите " сътвориха огромни проблеми на водачите. Гол на " Палас " в 43-ата минута беше и анулиран поради нарушаване в офанзива.

Червените започнаха без огромната си звезда Мохамед Салах, който остана на аварийна пейка поради травма. В негово неявяване в офанзива започнаха Роберто Фирмино и Садио Мане, подпомагани от Алекс Окслейд-Чембърлейн.

В началните минути преимуществото беше на страната на домакините, които пресираха " Ливърпул " и създаваха проблеми на водача. Обичайната игра на " Ливърпул " не се получаваше, фланговите бранители не бяха дейни и гостите разчитаха повече на дълги подавания.

В 16-ата минута Джордан Аю пропусна първия късмет за " орлите ", стреляйки неопределено. Само осем минути по-късно удар на Гари Кейхил също не влече във вратата.

До края на първото полувреме домакините бяха доста по-активни и в 43-ата минута вкараха гол. След корнер Джеймс Томкинс се оказа на най-точната позиция, с цел да засече топката в мрежата.

 Нов късен гол резервира съвършената серия на
© Reuters

Ситуацията обаче беше прегледана от видеоасистентите с технологията за видеоповторения (VAR), която сподели, че Джордан Аю изблъсква Деян Ловрен. Съдиите решиха, че обстановката въздейства върху попадението и по този начин голът на Томкинс беше анулиран.

През първото полувреме " Ливърпул " не съумя да насочи нито един прецизен удар към вратата на Висенте Гуаита, като това първия случай от началото на сезона, в който мърсисайдци приключиха без голово състояние.

Веднага след почивката " Ливърпул " подвигна оборотите и за няколко минути сътвори две положения. Садио Мане пропусна първото, стреляйки настрана.

В 49-ата минута сенегалецът съумя да се реваншира и изведе " Ливърпул " напред. След центриране на Робъртсън Мане овладя и стреля с левия крайник от въздуха. Вратарят на " Палас " отклони топката, само че след контакт с двата странични стълба тя влетя в мрежата - 0:1.

 Нов късен гол резервира съвършената серия на
© Reuters

Въпреки попадението " Ливърпул " продължи да не демонстрира най-хубавата си игра и " Палас " се възползва. Домакините имаха по-голямо владеене на топката и пробваха по всякакъв начин да изравнят. Мениджърът Рой Ходжсън пусна и характерен централен нападател на терена, в лицето на Кристиан Бентеке, което даде резултат.

В 82-ата минута Вилфред Заха изравни след подаване на Таунсенд. Крилото задържа в наказателното поле и от към 12 метра с компактен шут с десния крайник не остави шансове на Алисон.

За Заха това беше и първи гол от началото на сезона.

Радостта на домакините обаче продължи едвам три минути и в 85-ата мърсисайдци възвърнаха задатъка си. След корнер защитата на " орлите " не се оправи добре и остави непокрит Върджил ван Дайк. Холандецът стреля два пъти, стигна се до безредие и след него Фирмино вкара.

В последните минути на домакините можеха да стигнат до изравняването за повторно, само че Заха пропусна от към 10 метра, стреляйки над вратата. В заключителната част от мача " Ливърпул " играеше, с цел да задържи задатъка си и се прибра в отбрана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР