Ливърпул призова за разследване на неприемливите проблеми, с които се

...
Ливърпул призова за разследване на неприемливите проблеми, с които се
Коментари Харесай

Ливърпул поиска разследване на хаоса преди финала в Париж -

Ливърпул прикани за следствие на " неприемливите проблеми ", с които се сблъскаха почитателите и които доведоха до отсрочване на финала на Шампионската лига в Париж, в който  .

УЕФА отсрочи началото на мача с повече от 30 минути, базирайки се на " съображения за сигурност ". В това време доста почитатели на британския клуб се опитваха да влязат на стадиона и на входовете имаше скупчвания. Входове се оказаха затворени, а в някои браншове хората е трябвало да се движат в тесни коридори, с цел да стигнат до стадиона, и това забавило в допълнение заемането на местата по трибуните.

Полицията пред " Стад дьо Франс " стреля със сълзотворен газ, когато дребен брой последователи се пробваха да преодолеят бариерите за сигурност.

Защитникът на " Ливърпул " Анди Робъртсън разяснява, че организацията на мача е била " сбъркана ".

Полицай от британския район Мърсисайд пък написа в Туитър, че това е " най-лошият европейски мач, който съм преживявал. Смятам, че държанието на почитателите при турникетите беше образцово при шокиращи условия ".

Огромни тълпи от почитатели се редяха на опашки, с цел да влязат. Много от тях твърдяха, че са били на стадиона часове преди началото на мача, само че са били спрени да влязат.

" Изключително сме разочаровани от проблемите с влизането на стадиона и нарушаването на периметъра за сигурност, с които се сблъскаха почитателите на Ливърпул довечера на " Стад дьо Франс - се споделя в изказване на клуба. - Това е най-великият мач в европейския футбол и последователите не трябва да претърпяват сцените, на които станахме очевидци довечера. Ние публично поискахме публично следствие на аргументите за тези неприемливи проблеми. "

Ръководният орган на европейския футбол УЕФА съобщи, че е " съпричастен към засегнатите от тези събития и ще продължи да преглежда тези въпроси незабавно дружно с френската полиция и управляващи, както и с Френската футболна федерация ". Оттам настояват, че имало " хиляди почитатели на Ливърпул " с " подправени билети ", които - естествено - не могат да задействат турникетите и те да се отворят. Това довело до скупчването на хора.

" В резултат на това началото на мача беше отсрочено с 35 минути, с цел да се даде опция на най-вече почитатели с същински билети да получат достъп. Тъй като броят на почитателите отвън стадиона продължи да се усилва след началото на срещата, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги принуди да изоставен стадиона ", пишат от УЕФА.

С наближаването на началото на мача на стадиона към момента се виждаха огромни площи с празни места. Навън някои почитатели бяха видяни да се катерят по оградите или да се пробват да преминат през защитата. На място имаше и полиция за битка с безредиците.

Играчите на " Ливърпул " излязоха да загряват още веднъж в 20:06 ч., като на огромните екрани на стадиона се появиха известия, че закъснението е поради закъснялото идване на почитателите.

" Напълно неразумна обстановка " - мнението на почитателите

Журналистът от Би Би Си Ник Парот, който е бил отвън стадиона, съобщи пред BBC Radio 5 Live: " Току-що бях напръскан с пикантен спрей за първи път в живота си. Бил съм и преди на край на Шампионската лига и в никакъв случай до момента не съм бил пръскан с пикантен спрей. Бях пред врата Y, която се отваряше и затваряше неведнъж през последния час и половина, само че никой не минаваше през нея. Служителите по сигурността от другата страна напреднаха и пръснаха пикантен спрей ".

Около 10 минути след началото на мача от Football Supporters Europe обявиха, че " хиляди хора към момента са в капан пред стадиона, запазвайки успокоение пред лицето на една изцяло неразумна обстановка. Феновете на финала на Шампионската лига не носят никаква отговорност за днешното крушение ".

Журналистът от BBC Sport Джон Уотсън съобщи, че е " минал около стотици почитатели на " Ливърпул ", които са се редили на опашка пред входните порти час преди началото на мача и не са били позволени да влязат ". " Не мога да схвана каква е повода за забавянето да е късното идване на почитателите ", добави той.

Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън споделя, че е дал билет на собствен другар, само че му е било отказано да влезе за мача. " На един от приятелите ми споделиха, че е подправен, което, убеждавам ви, не е по този начин ", сподели той. " Беше извънредно за нашите почитатели и за всички фамилии, които също минаха през това. Не беше прелестно преживяване, не беше прелестен край, на който да дойдем. Шампионската лига би трябвало да бъде празник, само че това не беше по този начин. "

Депутатът от Ливърпул Уест Дерби Йън Бърн написа в Туитър, че е " претърпял едно от най-лошите преживявания в живота си ", като упрекна УЕФА в " ужасяваща сигурност и организация, излагащи на риск живота ". " Моля се никой от почитателите да не е потърпевш поради позорната липса на организация и опит ", добави той.

Доминик Кинг от " Дейли Мейл " съобщи пред BBC Radio 5 Live, че е разговарял с последователи, които са се редили на опашка, с цел да влязат на стадиона. " Това пристигна от нищото ", сподели той. " Не е имало принуждение или конфронтация. Те просто са разтревожени от метода, по който управляващите се отнасят към тях. "

" Около 45 минути преди този момент ни споделиха, че нашата част на стадиона е запълнена, до момента в който извън имаше хиляди ", сподели пред BBC Radio 5 Live фенът на " Ливърпул " Тайлър, който е похарчил 1000 паунда за билета си.

Първоначално финалът трябваше да се играе в Санкт Петербург, само че градът беше лишен от правото да играе след нахлуването на Русия в Украйна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР