Ливърпул приема Тотнъм на Анфийлд в дербито от 10-ия кръг

...
Ливърпул приема Тотнъм на Анфийлд в дербито от 10-ия кръг
Коментари Харесай

Съставите на Ливърпул и Тотнъм

Ливърпул приема Тотнъм на " Анфийлд " в дербито от 10-ия кръг на Премиър лийг. След като в предишния кръг Манчестър Юнайтед спря победната серия на мърсисайди в шампионата, в този момент " алените " ще опитат отговорят на предизвикването и още веднъж да се откъснат на шест точки пред Манчестър Сити, който през вчерашния ден победи Астън Вила и се приближи единствено на три пункта зад водача.

Последният дуел сред тези два тима бе на финала на Шампионската лига в Мадрид, където мърсисайдци завоюваха с 2:0.

Ако Ливърпул успее да завоюва този мач, то отборът на Юрген Клоп ще изравни върха за най-вече точки, извоювани след първите 10 кръга в Премиър лийг – 28. Досега това са правели Челси (2005/06) и на два пъти Манчестър Сити (2011/12, 2017/18). Освен това мърсисайдци могат да запишат клубен връх от 11 следващи победи вкъщи и общо 44 следващи мача без загуба на „ Анфийлд “.

Клоп е направил три промени в сравнениe с мача с Генк през седмицата. Трент Александър-Арнолд, Джордан Хендерсън и Жоржиньо Вайналдум се завръщат измежду титулярите. Жоел Матип пропуща трети мач подред поради травма в коляното. Това значи, че сътрудник на Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната още веднъж е Деян Ловрен.
Focused #LIVTOT pic.twitter.com/3ob3GcYhGy
— Liverpool FC (@LFC) October 27, 2019

Четири са корекциите в състава на Маусио Почетино. Тоби Алдервейрелд, Дани Роуз, Кристиан Ериксен и Хари Уинкс стартира за сметка на Вертонген, Ндомбеле, Дейвис и Ерик Ламела. Първите трима са на пейката, до момента в който аржентинецът е отвън групата.

Ливърпул: Алисон, Алекснадър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Фабиньо, Салах, Фирмино, Мане

Тотнъм: Гасанига, Орие, Санчес, Алдервейрелд, Роуз, Уинкс, Сисоко, Али, Ериксен, Сон, Кейн

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! Премиър лийг 10 кръг, неделя 27 октомври  Ливърпул 18:30предстои  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР