Ливърпул постигна категоричен успех със 7:0 в решителен мач срещу

...
Ливърпул постигна категоричен успех със 7:0 в решителен мач срещу
Коментари Харесай

Страхотен "Ливърпул" разпиля "Спартак" Москва и спечели Група 5

" Ливърпул " реализира безапелационен триумф със 7:0 в съдбоносен мач против " Спартак " Москва от последния кръг в груповата фаза на Шампионската лига. " Червените " си осигуриха класиране за 1/8-финалите, както и първата позиция в групата, която ги изпраща в първа урна за идния чоп, който ще бъде излъчен директно по БТВ Екшън в понеделник, 11 декември, от 13:00.

Тимът на Юрген Клоп господства тотално на " Анфийлд ", а противникът показва срамно слаба игра, рискувайки да загуби с още по-катастрофален резултат. В титулярния състав на съветския гранд не бе включен Ивелин Попов, който стартира срещата на аварийна пейка и по този начин и не се появи на терена до края.

--> " Ливърпул " нанесе пагубен удар на съперника си до 18-ата минута. Още в четвъртата Филипе Кутиньо бе прецизен от дузпа, отсъдена за нарушаване на Георги Джикия против Мохамед Салах. Бразилецът удвои преднината на " алените " в 15-ата минута, а три по-късно Роберто Фирмино се разписа за 3:0.

" Спартак " се окопити и не позволи повече попадения през първата част, само че след почивката головият проливен дъжд във вратата на Александър Селихов продължи. В 47-ата минута Садио Мане означи брилянтен гол, засичайки с воле центрирана топка от Джеймс Милнър. Левият бек се появи като запаса на мястото на сменения наложително Алберто Морено.

В 50-ата минута Милнър се отличи с още една асистенция. Този път от подаването му се възползва Кутиньо, който бе прецизен за трети път, откакто топката рикошира в тялото на Славаторе Бокети. Това е първи хеттрик за бразилеца с екипа на " Ливърпул ". До края на срещата Мане вкара второ попадение за вечерта, а в 86-ата минута и Мохамед Салах се причисли към голмайсторите. Египтянинът към този момент има 18 попадения за сезона във всички шампионати.

" Ливърпул " реализира втори триумф със 7:0 в групата, откакто към този момент разгроми и " Марибор " при гостуването си в Словения. " Червените " ще играят в елиминациите за първи път от 2009 година насам. Те са петият британски отбор измежду най-хубавите 16 в шампионата, като това е първият случай в историята, при който пет тима от една страна ще играят в елиминационната фаза.

Отборът на Юрген Клоп няма загуба в последните си 13 семейства от европейските клубни шампионати, а в осем от последните си девет срещи за сезона " алените " непроменяемо бележат най-малко по три попадения.

" Спартак " Москва няма триумф при посещение в Европа от сезон 2010/11. Руският отбор приключва на третото място в класирането, което му обезпечава присъединяване на 1/16-финалите в Лига Европа напролет. " Ливърпул " зае първото място с актив от 12 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР